2024. március 29. - Auguszta
EUR : 395.83
USD : 367.33
Időjárás ikon19°

Véget értek a tárgyalások - Zelenszkij üzenget

Élő közvetítésünket elindítjuk, ezen a napon is percről-percre beszámolunk az eseményekről. Élő közvetítésünkben tíz cikk jelenik meg, utána a közvetítés lapozhatóvá válik, így senki nem marad le semmiről. Minden tudósításunk a közvetítésben külön link formájában is megnyitható, osztható.


Folyamatosan frissülő cikkünk!

 

 

Zelenszkij már megint filmsztárnak képzeli magát

Volodimir Zelenszkij ukrán elnök csütörtökön figyelmeztette Vlagyimir Putyin orosz elnököt – írja az ABC News.

Minden, amit Ukrajna ellen tettél, megfizetsz érte. Nem felejtjük el azokat, akik elhunytak, és Isten sem felejti el őket

– mondta Zelenszkij, hozzátéve, hogy Ukrajna egyre erősebb fegyvereket kap az igazi barátaitól.

Az ukrán parlament törvényjavaslatot fogadott el arról, hogy lefoglalhatják az Ukrajnában lévő orosz vagyontárgyakat és ingatlanokat

Az ukrán parlament elfogadta azt a törvényjavaslatot, ami lehetővé teszi az Ukrajnában lévő, Oroszország vagy orosz állampolgárok tulajdonában lévő vagyontárgyak vagy ingatlanok lefoglalását.

A törvény értelmében a kormány javaslatot tehet a Biztonsági Tanácsnak arra, hogy milyen vagyontárgyakat kobozzon el, a tanácsnak aztán jóvá kell hagynia, hogy azok állami tulajdonba kerüljenek.

(Guardian)

Putyin Macronnak: El fogjuk érni a célunkat

Másfél órán át tárgyalt egymással telefonon Vlagyimir Putyin orosz elnök és Emmanuel Macron francia elnök csütörtökön, írja a BBC.

A Kreml közlése szerint Putyin azt mondta,

Oroszország el fogja érni a célját, ami Ukrajna demilitarizálása és semleges státuszának elérése.

Putyin azt is kijelentette, hogy amennyiben Kijev a tárgyalások késleltetésére tenne bármilyen kísérletet, az azt eredményezné, hogy Moszkva kiegészítené követeléseinek listáját.

Putyin és Macron legutóbb hétfőn beszélt egymással, ugyanígy másfél órán át, akkor a francia elnök azonnali tűzszünetet kért.

Megérkezett az ukrán delegáció a második béketárgyalásra Belaruszba

Megérkezett az ukrán delegáció a pénteki második béketárgyalásra Belaruszba.

Első körben hétfőn ültek le a felek, a tűzszünet elérése lett volna a cél, de az ukránok szerint az oroszok feltételei elfogadhatatlanok voltak. Az oroszok akkor azt mondták, találtak olyan közös pontokat, melyekben eredményt lehet elérni.

(Sky News)

Eközben a francia szakértők...

Orosz üzletet támadtak meg Berlinben

Németországban már ilyen incidensek is történtek...

Máshol buszokat rongáltak meg, mert a tulajdonos orosz...

Ezt műveli a Nyugat: Lefoglalták Igor Szecsin jachtját Franciaországban

Szecsin a Rosznyefty állami olajvállalat vezérigazgatója. 


Vlagyimir Putyin  Igor Szecsinnel, egykori miniszterelnök-helyettesével, a Rosznyefty vezérigazgatójával,


A francia vámtisztek az éjjel foglalták le a jachtot, miután Szecsint azonosították a hajót tulajdonló cég fő részvényeseként. A jacht januárban érkezett Marseille-be javításra, de a francia hatóságok szerint most a munkálatok befejezése előtt már sürgősen kihajózni készült, amikor sikerült lefoglalni.

Oroszország közölte, hogy hajlandó tárgyalni a Nyugattal

Szergej Rjabkov külügyminiszter-helyettes egy interjúban közölte: hajlandók újrakezdeni a párbeszédet a Nyugattal az Oroszországot érintő biztonságpolitikai garanciákról és a stratégiai stabilitás kérdéséről.

Nagyon sajnáljuk, hogy washingtoni kollégáink úgy döntöttek – amint azt néhány napja bejelentették –, hogy felfüggesztik ezeket a kapcsolatokat 

– mondta Rjabkov.

Néhány napja még a Pentagon mondta azt, hogy az oroszok nem akarnak tárgyalni velük. Az orosz külügyminiszter-helyettes most arra a kijelentésre utalhatott vissza, amelyet az amerikai külügy még az invázió kezdete előtt tett. Antony Blinken akkor valóban azt mondta, hogy a mostani helyzetben nincs értelme tárgyalni az oroszokkal.

Rjabkov szerint mindamellett nem szűnt meg teljesen a diplomáciai kapcsolat az amerikaiak és az oroszok között, de jelenleg kizárólag a nagykövetségeken keresztül érintkeznek egymással a felek.

Nincs okunk arra, hogy azt higgyük, ez az algoritmus a közeljövőben változik

– mondta az orosz külügyminiszter-helyettes.

Elsüllyedt egy észt teherhajó Odesszánál

Észt tulajdonú teherhajó egy robbanás után elsüllyedt az ukrajnai Odesszánál; 4 ember eltűnt - jelentette a Reuters/NEXTA

 

A csernyihivi rakétatámadást pillanata

Egy sofőr a kamerájával rögzített egy orosz rakétacsapást Csernyihivben.

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató