2024. április 19. - Emma
EUR : 393.76
USD : 368.76
Időjárás ikon12°

Véget értek a tárgyalások - Zelenszkij üzenget

Élő közvetítésünket elindítjuk, ezen a napon is percről-percre beszámolunk az eseményekről. Élő közvetítésünkben tíz cikk jelenik meg, utána a közvetítés lapozhatóvá válik, így senki nem marad le semmiről. Minden tudósításunk a közvetítésben külön link formájában is megnyitható, osztható.


Folyamatosan frissülő cikkünk!

 

 

A Forma-1 felbontotta szerződését Oroszországgal

A Forma-1-es autós gyorsasági világbajnokság szervezői csütörtökön felbontották az Orosz Nagydíjra vonatkozó szerződést. Ez azt jelenti, hogy nemcsak az idei futamot nem rendezik meg Szocsiban, hanem Oroszország hosszú távon verseny nélkül marad - válaszul arra, hogy egy hete megtámadta Ukrajnát.



Az F1 vezetősége pénteken még csak a szeptember 25-ére kiírt Orosz Nagydíjat törölte a versenynaptárból arra hivatkozva, hogy ilyen körülmények között lehetetlen lenne megrendezni a futamot, de a további egyeztetések után most felbontotta a 2025-ig érvényes megállapodást.

A Forma-1-es idény március 20-án kezdődik Bahreinben.

(MTI, Reuters)

Robbanás Mariupolban

Mariupolban, Kijevben, Harkovban, Szumiban humanitárius katasztrófa érlelődött meg - jelenti az Orosz Föderáció Védelmi Minisztériuma.

A helyi lakosok jelentették, hogy az Epicenter és a Selpo bevásárlóközpontok kigyulladtak Mariupolban.

Arról is beszámolnak, hogy a város nyugati peremén már megkezdődtek a harcok.

 

 

Kivonul az orosz piacról az IKEA is

A cég közleménye szerint az orosz-ukrán háború következményei miatt, a háború által érintett emberek millióival szolidaritást vállalva nem folytathatják oroszországi és belarusz működésüket. Ez az áruházak működésére, a gyártásra, illetve az import- és exporttevékenységekre is vonatkozik.

A cég szerint mindez 15 ezer helyi alkalmazottat érint. Emellett 20 millió eurós adománnyal próbálnak segíteni a háború áldozatain.

A Luhanszki Népköztársaság népi milíciáinak trófeái

Az LPR (Luhanszki Népköztársaság) fegyveresei az Európai Unió által Ukrajnának küldött fegyvereket szereztek.

Meghülyült a világ: Sorra veszik meg a világ országai Zelenszkij korábbi vígjátéksorozatának jogait

Több ország tévétársasága megvásárolta a színészből lett ukrán államfő, Volodimir Zelenszkij népszerű televíziós vígjátéksorozatát:

Nagy-Britanniában a Channel 4 közölte, hogy megszerezte A nép szolgája vetítési jogait, és tervei szerint már vasárnap levetíti egy epizódját egy Zelenszkijről szóló aktuális politikai műsor kíséretében;

az Eccho Rights már a közel-keleti MBC,

a görög ANT 1

és a román PRO TV csatornával,

valamint bolgár, moldovai, észt, francia, finn és georgiai műsorszolgáltatókkal is megállapodott.

A nép szolgája (Szluga naroda) című sorozatban, amely három évadon át futott Ukrajnában, és egy film is készült belőle, Zelenszkij alakította a főszereplőt, Vaszilij Petrovics Goloborodko középiskolai történelemtanárt. A történet szerint a tanárból azután lesz elnök, hogy a közösségi médiában elterjed a videója, amelyben megfogalmazza Ukrajna égető problémáit és elítéli az országban tapasztalható korrupciót. Goloborodko államfőként is ragaszkodik normális életéhez, és nem kér a hivatal kínálta kiváltságokból.

A nép szolgája 2016-ban elnyerte a legjobb játékfilmsorozat díját az ukrán televíziós díjátadó ceremónián, és a houstoni WorldFesten is Arany Remy-díjat kapott.

(MTI)

A brit külügyminiszter szerint meg kell bénítani az orosz gazdaságot

Az orosz agresszió elleni fellépés nem csupán "Ukrajna szabadságáról és önrendelkezéséről", hanem "mindannyiunk szabadságáról és biztonságáról" szól, mondta Liz Truss,

Nagy-Britannia külügyminisztere Litvániában. Mint mondta az eddigi szankcióknál is messzebb kell menni, a cél az orosz gazdaság teljes megbénítása, aminek része Európa orosz gáztól és olajtól való függésének felszámolása. "Le kell építenünk az orosz gazdaságot. Garantálnunk kell a megbénítását, hogy ne pénzelhesse tovább Putyin hadi gépezetét" - mondta.

(BBC)

Putyin és Macron telefonon egyeztettek

Franciaország és Oroszország elnöke 1,5 órán keresztül beszélt telefonon - közölte az Elysée-palotára hivatkozva az AFP.

Emmanuel Macron, miután a válságról tárgyalt Vlagyimir Putyinnal, állítólag ukrán kollégájával is beszélt.

(AFP)

Ekőzben a Kormányinfón

A Telex-es Bíró Marianna tulajdonképpen megkérdezte Gulyás Gergelyt, hogy Putyin titokban mondta-e Orbánnak, hogy megtámadja Ukrajnát és ha igen akkor Orbán miért nem tett ez ellen semmit...



ESZMÉLETLEN!

 

Kínaiakra lőttek az ukrán fegyveresek

Harkivban ukrán nacionalisták tüzet nyitottak egy csoport kínai állampolgárra, akik megpróbáltak átkelni orosz területre, két ember súlyosan megsérült - közölte az orosz védelmi minisztérium.

Roszkoszmosz az USA-nak: repüljenek csak az űrbe seprűnyélen

Az orosz űrügynökség nem szállít több rakétahajtóművet az Egyesült Államokba

Válaszul az ellene bevezetett szankciókra, Oroszország befagyasztja az Egyesült Államokba irányuló rakétahajtómű-exportját – jelentette be Dmitrij Rogozin, a Roszkoszmosz állami űrvállalat vezérigazgatója csütörtökön.

Közölte, hogy leáll a már a tengerentúlra leszállított hajtóművek szervizelése is. Ezenkívül Oroszország leállítja Németországgal az eddigi együttműködést a Nemzetközi Űrállomás orosz szegmensében, és önállóan folytatja a tevékenységet.

A Roszkozmosz vezetője hozzátette:

“repüljenek csak az űrbe seprűnyélen”.


Az Anonymous hackercsoport ma közölte, hogy elérhetetlenné tették az orosz űrügynökség honlapját.

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató