2024. április 19. - Emma
EUR : 393.76
USD : 368.76
Időjárás ikon12°

Na végre! Az oroszok elfoglalták Európa legnagyobb atomerőművét - Élő

Az ukrán hatóságok jelentése szerint az orosz csapatok elfoglalták a zaporizzsjai atomerővűvet, amit az éjjel tüzérséggel is támadtak. "Az erőműt üzemeltető személyzet felügyeli a termelő egységek állapotát" - közölte egy helyi hatóság a Reuters jelentése szerint. (BBC)

Az atomerőmű Enerhodar városában van, Dmitro Orlov polgármester egyelőre még nem számolt be róla, hogy elfoglalták volna az erőművet, legutóbb másfél órája írt arról, hogy mi a helyzet a városban. "Jelenleg az utcák csendesek, és nem látni idegeneket. Azok, akik a menedékhelyen éjszakáztak, hazatérhetnek" - írta, de azért a "feszült helyzetre" tekintettel mindenkinek azt javasolta, hogy a lehető legkevesebb időt töltsék az utcákon.


Folyamatosan frissülő cikkünk

Orbán Viktor: a baloldal a háború oldalán áll

Ezt írja a magyar kormányfő:

A baloldal a háború oldalán áll – akkor is, ha ezt nem tudja.

Mert amit ők mondanak, és amit ők akarnak, az belevisz bennünket a háborúba. Katonát küldeni az azt jelenti, hogy részesei leszünk egy háborúnak. Fegyvert küldeni az azt jelenti, hogy akinek szállítunk, az lehet, hogy majd örülni fog, de akivel szemben azt a fegyvert használják, annak az ellenségei leszünk, a Jóisten tudja pontosan, mennyi ideig.

Ha Magyarországon át szállítják a fegyvert Kárpátaljára, ezzel katonai célponttá alakítanánk az éppen Kárpátalján áthaladó konvojt – egy olyan helyen, ahol még nincs is háború –, az azt jelenti, hogy mi vittük oda, mi provokáltuk oda a háborút.

Észnél kell lenni, nem lehet össze-vissza beszélni, nem lehet össze-vissza javaslatokat tenni, és nem lehet a nyugati barátainknak szívességet tenni egy-egy nyilatkozattal. Ez nem ennek az ideje. Itt most Magyarország érdekei mellett kell kiállni. Most nem amerikai szemmel kell nézni ezt a konfliktust, meg nem francia, meg nem német szemüvegen keresztül, ezt magyar szemmel kell nézni. És magyar szemmel nézve ebben a konfliktusban a legfontosabb a magyarok békéje és biztonsága. Ehhez ki kell maradni a háborúból, és ezért a baloldalnak a háborúba sodró javaslatainak ellen kell tudni állni. El kell engedni a fülünk mellett, vagy határozottan ellent kell mondani.
 
 

Lengyelországban letartóztattak egy spanyol riportert, akit azzal gyanúsítanak, hogy orosz kém

Az orosz származású Pablo Gonzálezt február 27-ről 28-ra virradó éjszaka vették őrizetbe Przemyślben, a lengyel-ukrán határ közelében fekvő városban.

A lengyel belbiztonsági hivatal (ABW) szerint González az orosz katonai hírszerzés (GRU) ügynöke. A vád szerint González újságírói álcáját kihasználva közlekedett Európában és más kontinenseken, és őrizetbe vétele előtt Ukrajnába akart utazni, hogy ott folytassa tevékenységét.

A Publico című online újság és a La Sexta televízió is elismerte, hogy González a munkatársuk volt.

Már Mariupolban is fosztogatnak az emberek, mert nincs élelem

A város legnagyobb bevásárlóközpontját fosztogatják:

Belgrádban több ezren tüntetnek az oroszok mellett

"Az oroszok és a szerbek testvérek."

A szerb fővárosban oroszpárti tüntetés kezdődött ezekben a percekben:

Ők egyszer már megtapasztalhatták a NATO "kedvességét"...

Az orosz különleges hadműveletekről ismert "Z" betűket mutogatják a tüntetők:

Szól az orosz himnusz is:

Falfirkák Belgrádban: 

Már több mint egymillióan menekültek el Ukrajnából

Az Egyesült Nemzetek Szövetsége (ENSZ) adatai szerint az orosz invázió kezdete óta több mint 1,2 millió ember menekült Ukrajnából a szomszédos országokba – közölte a Guardian.

Az ENSZ Gyermekjóléti Szervezete (UNICEF) becslése szerint a menekültek között félmillió gyerek van. 

Mariupolban nincs víz, fűtés és áram

És fogy az élelmiszer is, miután öt napja ostromolják a várost az oroszok, közölte Vadim Bojcsenko polgármester.

Azt kérte, hadd kapjanak humanitárius korridort, hogy elhagyhassák a várost.

Egyszerűen elpusztítanak minket.

– mondta.

Egy izraeli tévében már a Csillagok háborúját mutogatják

Az izraeli 13-as csatorna egy Star Wars-űrhajót mutatott az oroszok ukrajnai különleges hadműveletéről szóló élő adásban - jelentette a helyi média. 



Az "Israel Today" szerint a felvételen a lezuhant űrhajó látható és két rohamosztagos is áll mellette.

Kuleba: Ne engedjék, hogy Putyin Szíriát csináljon Ukrajnából!

Az ukrán külügyér felszólította a NATO-t:

"Cselekedj most, mielőtt túl késő lenne!"

Dmitro Kuleba sürgette a szövetséget, hogy

ne engedjék, hogy Putyin orosz elnök Ukrajnát Szíriává változtassa.

„Készen állunk a harcra. Folytatjuk a harcot. De partnerekre van szükségünk, akik most konkrét, határozott és gyors lépésekkel segítenek bennünket.” - mondta Kuleba.

Újabb videót osztott meg Kadirov

A Csecsen Köztársaság vezetője, Ramzan Kadirov közzétett egy videót a köztársasági különleges erők egyik bázisáról az ukrajnai különleges művelet övezetében.

 

Menekülnek az emberek Dnyipropetrovszkból

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató