2024. április 26. - Ervin
EUR : 392.92
USD : 366.32
Időjárás ikon15°

A spanyol miniszterelnök titokban találkozott a nyitott határok szószólójával George Sorossal

A spanyol kormányfő találkozott (találjuk ki!) a Moncloa palotában szerda délután, azzal a George Sorossal, amelyhez az 2017-es Októberi "illegitim" katalán népszavazás is kapcsolódik - írja a Voice of Europe.

A találkozó a spanyol hírportál (OkDiario) szerint másfél órásra sikeredett. George Soros az egyik legbefolyásosabb vagyonos ember a világról, akiről az alábbi tényekről ismert: a Trump ellenzékének pénzügyi támogatási, a Brexit elleni kampány pénzek, és az Európába áramló illegális migráció finanszírozása és nem utolsó sorban a katalán referendumba történő beavatkozása.

A cikk felsorolja a következő tényeket a milliárdosról: Azt állította, hogy Trump veszélyes a világra nézve, plusz azt, hogy az alapítványát a szülőhazájából Orbán Viktor kitakarította és közrejátszott az adósságok véres válsághoz Olasz- és Spanyolországban.

A Brexit-re azt mondta, hogy „Európára széleskörű veszély leselkedik, ez a nyers valóság...” A spanyol kormányfő felvetette az egységes Európa ötletét Soros önként felajánlotta, hogy spekulál azon déli tagállamok ellen, amelyekkel megzavarhatja a Brexit-et és Magyarországot pedig démonizálja a jövőben...

Ez a találkozó nem volt kedvező hatású Spanyolország számára, mert a maróhatása volt a katalán válságra nézve és természetesen a spekulánsnak csillapíthatatlan vágya van abban, a nyitott határok megvalósuljanak.

A cikk említést tesz arról is, hogy 1992-ben az angol fontot hogyan is döntötte be.

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató