Arany | Hosszú óriási csatában Európa-bajnok 200 vegyesen

Az úszó Európa-bajnokság utolsó előtti napján Hosszú Katinka 200 vegyesen versenyzett.

Második idővel jutott a fináléba, az angol O’Connor az elődöntőben előtte járt. Az olimpián Hosszú 3 tizeddel volt riválisa előtt. A budapesti vb-n Hosszú nyert, az angol csak hetedik lett tavaly. Rajtuk kívül nem is volt európai a döntőben.

A kihívó a 100 méteres mellúszás döntőjében ötödik lett Glasgow-ban, míg Hosszú 100 háton három századdal maradt le a bronzról.

Hosszú mindössze egyetlen századra (28,07) volt a pillangó után az angoltól, és jött a hátúszás, ahol 30 századdal meglógott ellenfelétől.

Mellen O’Connor és ő is visszaestek, az olasz Cusinato és a svájci Ugolkova azonban erőre kaptak. A gyorsra négyen együtt fordultak rá, 25 méterrel a vége előtt Hosszú hajszállal átvette a vezetést, és hatalmas energiával a célig meg is őrizte minimális előnyét.

  • Hosszú ideje: 2:10.17.
  • Cusinato – 2:10,25
  • Ugolkova – 2:10,83
  • O’Connor – 2:10,85

A döntőben az derült ki, hogy O’Connorban nincs tartalék. Nem tudta megúszni azt az időt, amit az elődöntőben. Ha 2:10-en belülre kerül, most ő lett volna a győztes, így azonban a négyes pályáról még csak érem sem járt neki.

Jakabos Zsuzsa a nyolcadik helyen végzett

Forrás: Index.hu

Check Also

Lovagi rangra emelték a Black Lives Matter-ért térdelő Hamiltont

A lovagi rangra emelt Lewis Hamilton Forma-1-es autóversenyző mellett a nagy-britanniai koronavírus-járvány elleni küzdelem hősei szerepelnek …