Vadhajtások

Több mint 500 politikai oldalt törölt a Facebook

Az amerikai választások közeledtével a Facebook is bekeményített. A cég bejelentette, hogy 559 politikai oldalt és 251 profilt törölt. Az eltávolított oldalak nagyrészt jobboldali hangot ütöttek meg, többek között megszüntették a 3,1 millió követővel rendelkező Right Wing News-t, és a 3 milliós tábort magáénak tudó Nation In Distress oldalt is.

A legnagyobb közösségi lap vezetői természetesen tagadják, hogy a cenzúrázott oldalakat politikai tartalmuk miatt távolították volna el. Szerintük a törlésre azért került sor, mert megsértették a közösségi hálózat szolgáltatási feltételeit.

A nemzetközi sajtóban nagy visszhangot váltott ki, az a kiszivárgott belső levelezés, amely megerősítette, hogy a techóriás működtetői, előszeretettel törlik, cenzúrázzák a jobboldali tartalmakat.

Az elmúlt időszakban pedig arról cikkezett az amerikai jobboldali sajtó, hogy Soros Györgyhöz kötődő Media Matters nevű szervezet azon dolgozik, hogy Google, a Facebook és az összes többi közösségi médiaplatformot működtető óriáscég a balliberális politikai erőkkel együtt kitiltsák a közösségi médiumokról a jobboldali véleményeket és az ezeket képviselő személyeket, valamint cégeket.

Forrás: Hunhír