2024. április 26. - Ervin
EUR : 392.92
USD : 366.32
Időjárás ikon15°

Elvállalná a miniszterelnökséget Márki-Zay Péter

Elvállalná a miniszterelnökséget Márki-Zay Péter – válaszolta a PestiSrácok.hu kérdésére csütörtökön a hódmezővásárhelyi polgármester, aki a februári megválasztása óta eltelt időszakról tartott évértékelőt a sajtónak. Bár Márki-Zay többnyire azzal a kampányol az általa alapított Mindenki Magyarországa Mozgalom nevében, hogy bárkivel szívesen összefog a Fidesz leváltására, a vásárhelyi hivatalban elsődlegesen a Jobbik mellett tett hitet, és nyíltan kiállt a párt olyan figurái mellett is, mint a zsidóverési ügye miatt lemondott, de még mindig a frakcióban lapító Szávay István, a milliárdos áfacsalási ügybe keveredett Staudt Gábor, vagy a testére az egykori SS jelmondatát tetováltató Rig Lajos. Márki-Zay szerint nem az a lényeg, hogy ki, honnan jött, hanem az, hogy hova tart, egyúttal jelezte azt is, hogy Magyarországon jelenleg forradalmi hangulat van, bukása után a Fidesz pedig be lesz tiltva, akárcsak a Szovjetunió felbomlása után az ottani kommunista párt, vagy Hitlerék nemzetszocialista mozgalma.

Bárkivel szívesen összefog a Fidesz hatalmának megdöntése érdekében, de a Jobbikra még mindig elsődleges támogatójaként tekint – derült ki Márki-Zay Péter csütörtöki sajtótájékoztatóján, ahol a hódmezővásárhelyi polgármester a PestiSrácok.hu kérdésére először mondta ki nyíltan, hogy ősszel ugyan a posztja megőrzéséért indul a helyhatósági választáson, de szívesen lenne miniszterelnök. A februári időközi választáson megválasztott, magát jelenleg is kínosan függetlennek tituláló városvezető évértékelőre hívta a sajtó munkatársait, majd kifejtette, hogy rettenetes ellenszélben, folyamatos össztűz alatt, a Fidesz minden ármánykodása ellenére is gatyába rázta a várost, amely egyetlen korábbi időszakában sem volt olyan sikeres, mint manapság. Márki-Zay szerint Hódmezővásárhely tehát épül, szépül, csak a helyiek rettegnek a Fidesz miatt, de ő mindenkit szeret és bátorít. Valószínűleg ennek tudható be az is, hogy az önkormányzati dolgozók csaknem fele hagyta ott korábbi munkáját a polgármester tevékenysége, viselkedése és nyomásgyakorlása miatt. A városvezető szerint ma Magyarországon forradalmi hangulat van, bukása után a Fidesz pedig be lesz tiltva, akárcsak a Szovjetunió felbomlása után az ottani kommunista párt, vagy Hitlerék nemzetszocialista mozgalma. Ezzel, illetve a bebörtönzésekkel, az Európai Ügyészséggel, valamint a hétpróbás túlélő kommunistákkal gründolt Mindenki Magyarországa Mozgalom vezetésével jön majd el hazánkba a valódi demokrácia.

Márki-Zay Péter nyíltan kiállt csütörtökön a zsidó verési ügye miatt lemondott, de még mindig a Jobbik parlamenti széksoraiban lapító Szávay István, az országgyűlési mandátumáról ugyancsak lemondott, milliárdos áfacsalási botrányba keveredett Staudt Gábor, a testén az egykori SS jelmondatát tetoválásként viselő Rig Lajos mellett. Mint a polgármester mondta, nem az lényeg, hogy ki, honnan jött, hanem az, hogy hova tart, így belefér az is, hogy akik korábban uniós zászlókat gyújtottak fel a Jobbik rendezvényein, azok mára jó fiúk lettek, mert jelenleg már vele, illetve a balliberálisokkal kokettálnak. Márki-Zay kijelentette: a Jobbikból kilépett, a Mi Hazánk Mozgalmat megalapító politikusok árulók, a Fidesz ügynökei. A polgármester szerint ma Magyarországon két bevándorláspárti, egyúttal rasszista (így együtt, egyszerre!) párt van, azok pedig a Mi Hazánk Mozgalom és a Fidesz. Itt egy kis nyelvbotlással a először a Jobbikot említette, de rutinosan korrigált. Márki-Zay Péter szerint nincs megállás, a Mindeni Magyarországa Mozgalom által elindított Kossuth-körök már szinte tömegmozgalommá váltak, és állítólag – bármilyen furcsa ez – nagy számban csatlakoznak az egyletekhez a Fidesz hatalmát megdönteni akaró fideszesek is. A polgármester az ellenzékinek titulált tüntetésekről sajtótájékoztatóján úgy vélekedett, hogy rendjén van, ha kisebb csoportok feldúlják Budapestet, mert már nincs más véleménynyilvánítási lehetőségük, diktatúra, véleményterror van, senki nem olvashatja be szabadon a köztévében a követeléseit, így Szél Bernadett és Hadházy Ákos vissza-visszatérő valóságshow-it is helyénvalónak tartja, bár hozzátette, hogy ő személyesen nem fetrengene színészkedve az MTVA folyosóin. A Mindenki Magyarországa Mozgalom csütörtökön elképesztő nagyot erősödött, ugyanis Hódmezővásárhelyre érkezett a polgármester törekvéseit támogatni, és Márki-Zaynak új híveket szerezni az MSZMP, illetve az MSZP nagytermészetű polihisztora, Kovács László, akiben a jelek szerint még mindig több energia van a nyugdíjasplatform vezetésénél.

REAGÁLT A HÓDMEZŐVÁSÁRHELYI FIDESZ

Hegedűs Zoltán, a Fidesz-Magyar Polgári Szövetség hódmezővásárhelyi önkormányzati képviselőcsoportjának vezetője szerint Márki-Zay Péter nem a tavalyi esztendőt, hanem csak önmagát értékelte csütörtökön – írta a Délmagyar. Mindenki számára világossá vált, hogy Hódmezővásárhelyről továbbra is csak hazudozni és magyarázkodni tud, munkát és teljesítményt ahogyan eddig, a jövőben sem várhatunk tőle. A Fidesz szerint Márki-Zaynak fontosabb, hogy a Jobbikról, a DK-ról, a Fideszről, Putyinról, a letelepedési kötvényről, meg ki tudja, mi mindenről véleményt mondjon, és önkéntes bíróként igazságot osszon a magyar belpolitikában, mint az, hogy ennek a városnak és a hódmezővásárhelyieknek a polgármestere legyen – olvasható a Fidesz állásfoglalásában. 

Forrás: PestiSrácok.hu
Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató