Vadhajtások

Sikítanak a csicskák: Merkel kiáll Juncker mellett a magyar médiakampány kapcsán

Teljes szolidaritásáról biztosította csütörtökön Angela Merkel német kancellár Jean-Claude Junckert, az Európai Bizottság elnökét a migrációval foglalkozó magyar kormányzati kampánnyal kapcsolatban. Később Markus Söder bajor tartományi kormányfő is elhatárolódott a magyar kampánytól.

Teljes mértékben kiállok Jean-Claude Juncker mellett, szolidárisak vagyunk, és ezt a Magyarországgal folytatandó tárgyalásainkon is világossá tesszük majd – mondta a német kormányfő a Burkina Fasó-i elnökkel tartott közös sajtótájékoztatóján újságírók kérdésére válaszolva. Markus Söder, a német szövetségi kormánykoalícióban részt vevő Keresztényszociális Unió (CSU) elnöke azt mondta: Bajorország és a CSU mindig is jó kapcsolatokat ápolt Magyarországgal, de Orbán Viktor kijelentései elfogadhatatlanok. A bajor tartományi kormányfő a Frankfurter Allgemeine Zeitung című napilap pénteki számából előzetesen idézett nyilatkozata szerint hozzátette, hogy a magyar miniszterelnök által választott út sajnos rossz irányba vezet. Rendszerint a párbeszéd pártján állok. Nem akarunk senki sem elűzni az Európai Néppárt családjából. De világossá kell tenni, hogy mit szabad, és mit nem – hangsúlyozta Markus Söder.

A héten indult Magyarországon az új bevándorlásellenes plakátkampány az „Önnek is joga van tudni, mire készül Brüsszel!”- szlogennel. A plakátokon Jean-Claude Juncker és Soros György, magyar származású amerikai milliárdos arcképe látható. Juncker korábban azzal reagált a kampányra, hogy kijelentette: a hazugságok ellen nem sokat lehet tenni, s úgy vélekedett, hogy a Fidesznek nincs helye az Európai Néppártban.

Forrás: MTI