2024. április 26. - Ervin
EUR : 392.92
USD : 366.32
Időjárás ikon15°

Salvini: őrültség lenne a Fidesz kizárása az Európai Néppártból

Őrültségnek nevezte a Fidesz esetleges kizárását az Európai Néppártból az olasz Ligát vezető Matteo Salvini március 12-ei sajtótájékoztatóján, Milánóban.A miniszterelnök-helyettes elmondta, hogy "szívélyes üzeneteket" váltott a magyar miniszterelnökkel.

"Üzenetet küldtem Orbán Viktornak: tudok az EPP-ben zajló vitáról és arról is, hogy a döntés március 20-án születik, de szerintem őrültség, ha a Néppárt megfosztja magát egy demokratikusan megválasztott miniszterelnöktől"

- jelentette ki Matteo Salvini.

Hozzátette, a Liga párbeszédet folytat Orbán Viktorral, akivel "pozitív volt és marad a kapcsolatom mindentől függetlenül".

Salvini leszögezte: a Liga lesz a májusi EP-választások utáni Európa hajtóereje. Elmondta, hogy az Európai Parlamenti választások kampányában, április első felében közös eseményt szerveznek a Liga európai szövetségeseivel Rómában, hogy azon mutassák be javaslataikat Európáról, amely "képes változni és ismét álmodni". A Liga vezetője hangsúlyozta, hogy pártja a legnagyobb politikai erő Olaszországban, támogatása megközelíti a 36 százalékot.  A Liga viszonyítási pontnak számít majd az egész kontinensen az Európai Parlamenti választás után - mondta.MTI nyomán

Kapcsolódó:

https://www.vadhajtasok.hu/2019/03/10/nalunk-az-o1g-s-csurhe-olaszorszagban-meg-a-salvini-ellenes-antifasisztak-tombolnak/
Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató