2024. április 26. - Ervin
EUR : 392.92
USD : 366.32
Időjárás ikon15°

Soros-szervezet rangsorolta a magyar sajtószabadságot, szerintük Peru és Izrael szintjén állunk

A Riporterek Határok Nélkül elnevezésű Soros-szervezet ismét lejjebb sorolta Magyarországot az általuk készített sajtószabadsági ranglétrán. A 2019-es évben már csak a 87. helyet érte el hazánk, ezzel egyúttal azt is állítják, hogy médiaviszonyaink Sierra Leone (86.) , Peru (85.), Izrael (88.), Bissau-Guinea (89.) és Szerbia (90) szintjén állnak.

A tavalyihoz képest 14 hellyel került lejjebb a rangsorban a magyar sajtószabadság a Riporterek Határok Nélkül (RSF) nemzetközi Soros-szervezet felmérése szerint – írja a HVG.hu, hozzátéve, ezzel hazánk a “problémás országok” közé került. A 87. hely Sierra Leone (86.) , Peru (85.), Izrael (88.), Bissau-Guinea (89.) és Szerbia (90) szintjére helyezi a magyar sajtószabadságot.

A sajtószabadság-lista első helyére természetesen a norvégok kerültek, őket követi Finnország, Svédország, Hollandia és Dánia. A lista végén Türkmenisztán áll, Észak-Koreát és Eritreát követve. A jelentésben a Soros-szervezet azt álltja, a magyar média tulajdonjogai még tovább koncentrálódtak Orbán Viktor miniszterelnökkel szövetséges oligarchák kezében. Azt írják,

a legfontosabb kritikus sajtótermékeknek be kellett zárniuk, míg a többiek függetlenségét folyamatosan veszélyezteti a kormányhoz közelálló oligarchák jelenléte a vezetőségben, a részvényesek között vagy éppen a pénzügyi intézményekben, melyek finanszírozzák őket.
A HVG.hu szerint a Riporterek Határok Nélkül elnevezésű Soros-szervezet 2002 óta vizsgálja mennyire érvényesül sajátos megítélésük szerint az egyes országokban a médiapluralizmus, a sajtó függetlensége, mennyire tartják tiszteletben, védik az újságírók szabadságát, testi épségét.

Forrás: Pestisracok.hu

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató