2024. április 26. - Ervin
EUR : 392.92
USD : 366.32
Időjárás ikon15°

Hontalan Bandi hungarofób csaja szerint mindenki ostoba, aki a Fideszre szavaz

Az újságíró pár perccel a kijelentése előtt még arról elmélkedett, hogy fogalma sincs, mi jár a kormánypárti szavazók fejében, mert nem szokott velük beszélgetni.

Július 10. és 13. között rendezték meg a Bánkitó Fesztivált, melynek utolsó, szombati napján a Kötöttfogás című műsor társulata is „fellépett”: Dévényi István műsorvezető mellett Csintalan Sándor, Vona Gábor, Torkos Matild és Hercsel Adél beszélgetett közéleti témákról.

A műsor felvétele azóta felkerült a YouTube-ra, így a már unalomig ismételt ellenzéki lózungok mellett Hercsel Adél HVG-s újságíró ámokfutása is nagy nyilvánosságot kapott.

A fake news portál munkatársa a beszélgetés folyamán többször hangsúlyozta, hogy szerinte a Fideszre kétféle ember szavaz:

  • aki hithű, fanatikus fideszes;
  • illetve az, aki kiszolgáltatott egzisztenciális helyzetben van.

A Hercsel Adél által alkotott általános jellemrajz hitelességét egy fikarcnyit csökkenti, hogy az újságíró a műsor kétharmadához közeledve coming outolt:

Őszinte leszek, fogalmam sincs arról, hogy mi jár egy hithű, vagy akár kiszolgáltatott Fidesz-szavazó fejében, nem is tettem kísérleteket arra, hogy beszélgessek bárkivel is. Újságíróként ez biztos egy őrületesen nagy hiba, én ezt bevallom teljesen őszintén.
Ha jobban belegondolunk, Hercsel Adél vallomásában semmi meglepő nincsen, sőt nagyon is tipikus a balliberális újságírók körében, hogy úgy akarják megmondani a tutit boldog-boldogtalannak, hogy a Nagykörúton kívüli világot legfeljebb képeslapról ismerik. Az viszont már annál érdekesebb, hogy a HVG munkatársa pár perccel azután, hogy ország-világ előtt beismerte, hogy buborékban él, és fogalma sincs arról, mi zajlik az országban, hirtelen mégiscsak megvilágosodott.Hercsel Adél elmondta, hogy zsigeri gyűlölet van benne azokkal szemben, akik a Fideszre szavaztak, ezért nehéz odamennie hozzájuk, valamint empátiát sem érez irántuk. Ezt követően pedig félreérthetetlen üzenetet küldött az egyszeri kormánypárti szavazónak:
Nyilván azt gondolom, hogy ostoba, mert tényleg azt gondolom.
Azt már az olvasóinkra bízzuk, hogy eldöntsék, mennyire hiteles egy olyan újságíró általánosítása, akinek bevallottan semmi köze sincs a valósághoz.
Forrás: 888.hu
Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató