Vadhajtások

A olasz kormány több pénzt oszt a migránsoknak, mint a fogyatékkal élőknek

Olaszország új baloldali kormánya arra törekszik, hogy több jóléti támogatást adjon a bevándorlóknak, mint saját fogyatékossággal élő polgárainak – írja a Summit.news. 

A közelmúltban közzétett adatok azt mutatják, hogy az állam jövőre 50 millió eurót, 2021-ben 200 millió eurót és 2022-ben 300 millió eurót különít el a Beilleszkedési és Felzárkóztatási Alap számára.

Tekintettel arra, hogy az olaszországi három millió fogyatékossággal élő ember közül kettőmillió ember az állami juttatásokra támaszkodik, ez a jólét napjainkban mindössze 54 centtel működik, ami nem elegendő a megélhetéshez.

Ezzel szemben a bevándorlók napi 20 eurót kapnak, ez még ennél is magasabb, napi 35 eurónál, mielőtt Matteo Salvini csökkentette.

Fabio Scaltritti, az Alessandriai San Benedetto al Porto közösség képviselője véleménye szerint a pénz átadása a migránsoknak nem gazdasági kérdés, hanem „etikai” szükségesség.

“Különbséget tenni a fogyatékkal élők és a migránsok között továbbra is igazán abszurd”, írja Luca Sablone.

“Ezen adatok szerint sajnos fogyatékkal élő olaszok hátrányt szenvednek el az országunkba érkező menekültek miatt.”

Mint korábban kiemeltük, amikor a baloldali kormány utoljára volt hatalmon a migráns válság idején, néhány olasz állampolgárnak a hatóságok igénybe vették ingatlanukat, és arra kényszerítették, hogy a legkedvezőbb áron adják bérbe azokat a migránsoknak.

Úgy tűnik, hogy a régi rossz idők visszatértek most, amikor Salvini távozott a kormányból.

Vadhajtasok.hu