2024. április 26. - Ervin
EUR : 393.51
USD : 368.35
Időjárás ikon13°

Feljelentést tett Szél Bernadett a Mátrai Erőmű adásvétele kapcsán

A Mátrai Erőmű adásvétele kapcsán feljelentést tett Szél Bernadett, különösen jelentős vagyoni hátrányt okozó hűtlen kezelés miatt.

„A kormány egy pénzügyileg kivéreztetett, veszteséges, azonnali tőkepótlásra szorult, jelentős környezetvédelmi kötelezettségekkel terhelt erőmű-roncsot vett meg Mészároséktól ismeretlen áron. A rendelkezésre álló információk szerint a vásárlás mellett hangoztatott kormányzati érvek egyike sem reális”

– írja közleményében a független országgyűlési képviselő. Mint fogalmaz: a vétel nem szolgálja az ellátásbiztonságot: az erőmű már tavaly is csak félgőzzel üzemelt és így is brutális veszteséget termelt, miközben a jelenleginél olcsóbban is lehet belföldön áramhoz jutni például az alacsony kihasználtsággal működő gázerőművekből. A jelenlegi kormányzati elképzelések a munkahelyek védelmét sem garantálják, mert szakértői előrejelzések szerint a vállalat már az idén is jelentős, középtávon pedig drasztikus leépítésekre kényszerül, függetlenül attól, hogy ki a tulajdonos – írja Szél. Szél Bernadett szerint egy felelős kormány már most azon dolgozna, hogy megfelelő képzéssel és stratégiával biztonságos munkahelyeket garantáljon az ott élőknek, ezzel szemben az látszik, a „kormány inkább palira akarja venni az adófizetőket”.Forrás: ATV nyomán
Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató