2024. március 19. - Bánk, József
EUR : 394.46
USD : 361.89
Időjárás ikon

Az EU felszólította a tengerjáró hajókat, hogy vigyék a Görögországban rekedt migránsokat Németországba

A német migrációt támogató szervezet, a Sea Watch innovatív ötlettel állt elő arra vonatkozóan, hogy az Európai Unió miként tudná kezelni a Görögországban jelenleg zajló bevándorlói válságot: szállítson tengerjáró hajókkal migránsokat Németországba.Az égei-tengeri görög szigeteken jelenleg több tízezer migránst tartanak a táborokban. A Sea Watch aggodalmát fejezi ki amiatt, hogy a koronavírus kitörése esetén a migránsok tömeges fertőzésnek vannak kitéve a táborok rossz egészségügyi feltételei miatt - írja a Voiceofeurope.com.A világjárvány azonban újabb tragédiát okozhat, amelyet a Sea Watch szerint ez megoldást kínálhat a problémára. A járvány miatt az összes tengerjáró hajót ideiglenesen leszerelték, ezért ezek a hajók több ezer főt tud befogadni, és korszerű egészségügyi létesítményekkel vannak felszerelve. Így a Carola Rackete fémjelezte Sea Watch azt javasolta az EU-nak, hogy próbálják meg ez az ötletet - jelentette a Morning Star.Sokan már nem férnek el a táborban, ezért kénytelenek menedéket keresni az olajfák alatt Moriában (Leszbosz) 
A Sea Watch jelezte, hogy logisztikai és orvosi támogatással segítik majd az erőfeszítéseket, illetve javaslatában megjegyezte, hogy több mint 140 német város és önkormányzat kijelentette, hajlandó befogadni a migránsokat, és Németország képes befogadni 40 000 embert. Arra is rámutattak, hogy a német kormány az egyik legfontosabb tengerjáró finanszírozó.
"Bárki, aki nem biztosítja az emberek evakuálását, közreműködik a lehetséges százezrek halálában" - mondta a Sea Watch elnöke, Johannes Bayer. Egy másik német jótékonysági szervezet, a Mission Lifeline, a migráns gyerekeket charter járatokkal tervezi elvinni a görög táborokból Berlinbe, és erre már volt példa. A jótékonysági szervezet könnyen megszerezte a forrásokat az erőfeszítésekhez, és most csak a német kormány engedélyét várja, hogy folytathassa a műveletet.

Azon országok, amelyek megtagadják a bevándorlók befogadását a koronavírus világjárvány miatt, megsértik a nemzetközi emberi jogi egyezményeket

- mondta a Mission Lifeline szóvívője.
Más európai országok azonban a járvány kitörése miatt már most gondban vannak, és erõforrások hiánya miatt kénytelenek csökkenteni a migránsok számát a lakosság körében.  Bede Zsolt – Vadhajtasok.huT.me/bedezsolt  |  Vk.com/bedezsolti  |  Twitter.com/BedeZsolt2
Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató