Vadhajtások

Rémhíreket terjeszt és Orbán kivégzéséről ábrándozik egy győri középiskolai tanár munkaidőben

Kormányellenes uszítások terjesztésével és a járvány elleni védekezést irányítók lejáratásával, hiteltelenítésével tölti extra szabadidejét egy győri középiskolai tanár. Egy olvasónk jelezte, hogy egyre durvább nyilvános megosztásokkal uszít és terjeszti a rémhíreket egy győri turisztikai és vendéglátóipari szakközépiskola tornatanára, teszi ezt ráadásul napközben, munkaidőben. A pedagógusok ugyanis a jelenlegi helyzetben nem szabadságon vannak, hanem tantermen kívüli digitális munkarendben dolgoznak. Ez azt jelenti, hogy a diákok is online tartják a kapcsolatot tanáraikkal. Utóbbiak ebben az esetben még nagyobb figyelmet kellene fordítaniuk arra, hogy mit osztanak meg közösségi oldalukon, hiszen sokkal nagyobb számban fogják látni azt a tanítványaik, mint egyébként,- mutat rá a Pestisrácok.hu.

A több szabadidőt – ahogy arról mi is meggyőződtünk – a tornatanár mondhatni arra használja, hogy kormányellenes gondolatait, az ország vezetői iránt érzett gyűlöletét terjessze és lázadásra szítson, többek között a koronavírus járvánnyal kapcsolatos valótlan állításokkal, fake news-ok nagyszámú terjesztésével. Napi megosztásaiban a pedagógus rendre közli, hogy romokban van az egészségügy, valótlanok a járvánnyal kapcsolatos hivatalos adatok, a kormány ellopja az EU-tól védekezésre kapott pénzt. Többek között állította, hogy minden a járvánnyal kapcsolatos szám, adat és bejelentés egy előre eltervezett forgatókönyv szerint zajlik, koncepciója szerint, ennek a célja pedig az, hogy Orbán korlátlan egyeduralmat kapjon. Toborzott “Orbán takarodj” feliratú maszkot viselőket és azt is felvetette, hogy a miniszterelnökre Ceaușescuhoz hasonló kivégzés vár.

OKTATÁS HELYETT USZÍTÁS

A győri tanár úgy tűnik, ráér egész nap a számítógép előtt ülni, vagy a telefonját nyomogatni. Március 16-a óta szünetel a normál tanítás az iskolákban a koronavírus járvány miatt. Ez persze nem azt jelenti, hogy a tanároknak ne kellene dolgozni. A pedagógusok nem kis erőfeszítéseket tesznek azért, hogy diákjaik személyes találkozás nélkül se maradjanak le a tananyagban és minden segítséget megkapjanak, hogy felkészüljenek napról napra a jelenlegi speciális körülmények között. Emberünk testnevelés tanárként a jelek szerint élvezi a fene nagy szabadságot és a nyakába szakadt tengernyi kényszer szabadidőt. Ha már nem kell testnevelés órákat tartania, és neki nem kell online tananyagokat kidolgoznia, tanítványaival chaten értekeznie az aznapi anyagról, helyette ráér Orbánozni, gyűlöletet szítani a kormány ellen, álhíreket megosztogatni és azzal riogatni, hogy totális dilettáns vezetők és tönkretett egészségügy miatt itt a vég. Van ideje naponta hazugnak nevezni a kormányzati hivatalos tájékoztatást, és alternatív véleményeket terjeszteni a járványról, mindeközben kormányellenes akciókra is tud buzdítani, mozgósítani.

BÁRKI!

Csak néhány gyöngyszemet mentettünk le napi megosztásai közül, amelyeket különböző időpontokban posztolt, reggel, délelőtt, dél körül éppúgy, mint este. Felvetődik a kérdés, mennyi ideje maradt és milyen tényleges munkavégzésre, avagy pedagógusként a közalkalmazotti bérét ezekre a hetekre gyűlöletszításért és rémhírterjesztésért kapja-e majd az adófizetők pénzéből. 

A tanár szerint, amit a kormány kommunikál a járvánnyal kapcsolatban az egy előre megírt forgatókönyv: a betegek, a halottak száma, az intézkedések, a bejelentések, minden. Abba a sorba is beállt, akik folyamatosan mantrázzák: nincs elég védőfelszerelés az egészségügyben. Hiába érkezett több millió maszk Kínából, a rengeteg maszkhoz elég anyag Törökországból, ő szakért, hogy az egészségügynek akkor sem jut.

Azt az álhírt is lelkesen terjesztette, hogy miközben itthon is kevés az orvos és az ápoló, repülőkkel küldjük Ausztriába az egészségügyi szakembereket, hogy ott segítsenek a betegek ellátásában.

Páros lábbal szállt bele a Fideszre szavazókba is, a kormányzó pártokra szavazókat a stadionokba, a templomokba és az operába küldte gyógyulni.

Nemcsak, “Viktor takarodj” feliratú maszkok viselésére buzdított, hanem a Ceaușescu házaspár kivégzési fotójával is üzent a miniszterelnöknek.

KI LEHET-E SZŰRNI?

Megkerestük a középiskola vezetőjét, valamint a KLIK-et is. Megkérdeztük, elfogadhatónak, a digitális munkarendhez illeszkedőnek tartják-e a tanár Facebook bejegyzéseit? Arra is kíváncsiak voltunk, hogy testnevelés tanárként a digitális munkarendben mi a feladata és annak elvégzését ellenőrzi-e valaki? A KLIK-től azt is megkérdeztük, most, hogy a tanár-diák érintkezések is online, nagyon sok esetben a közösségi médiában történnek, van-e lehetőség arra, hogy jobban ellenőrizzék, mi is történik ebben az online térben, hogy mit ad át a tanár a diákoknak, ki lehet-e szűrni a digitális kapcsolattartásból a tananyaghoz nem kapcsolódó káros és politikai célzatú lázításokat.

 

 

Forrás: Pestisrácok.hu