2024. április 26. - Ervin
EUR : 392.92
USD : 366.32
Időjárás ikon15°

Rémhíreket terjeszt és Orbán kivégzéséről ábrándozik egy győri középiskolai tanár munkaidőben

Kormányellenes uszítások terjesztésével és a járvány elleni védekezést irányítók lejáratásával, hiteltelenítésével tölti extra szabadidejét egy győri középiskolai tanár. Egy olvasónk jelezte, hogy egyre durvább nyilvános megosztásokkal uszít és terjeszti a rémhíreket egy győri turisztikai és vendéglátóipari szakközépiskola tornatanára, teszi ezt ráadásul napközben, munkaidőben. A pedagógusok ugyanis a jelenlegi helyzetben nem szabadságon vannak, hanem tantermen kívüli digitális munkarendben dolgoznak. Ez azt jelenti, hogy a diákok is online tartják a kapcsolatot tanáraikkal. Utóbbiak ebben az esetben még nagyobb figyelmet kellene fordítaniuk arra, hogy mit osztanak meg közösségi oldalukon, hiszen sokkal nagyobb számban fogják látni azt a tanítványaik, mint egyébként,- mutat rá a Pestisrácok.hu.A több szabadidőt – ahogy arról mi is meggyőződtünk – a tornatanár mondhatni arra használja, hogy kormányellenes gondolatait, az ország vezetői iránt érzett gyűlöletét terjessze és lázadásra szítson, többek között a koronavírus járvánnyal kapcsolatos valótlan állításokkal, fake news-ok nagyszámú terjesztésével. Napi megosztásaiban a pedagógus rendre közli, hogy romokban van az egészségügy, valótlanok a járvánnyal kapcsolatos hivatalos adatok, a kormány ellopja az EU-tól védekezésre kapott pénzt. Többek között állította, hogy minden a járvánnyal kapcsolatos szám, adat és bejelentés egy előre eltervezett forgatókönyv szerint zajlik, koncepciója szerint, ennek a célja pedig az, hogy Orbán korlátlan egyeduralmat kapjon. Toborzott “Orbán takarodj” feliratú maszkot viselőket és azt is felvetette, hogy a miniszterelnökre Ceaușescuhoz hasonló kivégzés vár.
OKTATÁS HELYETT USZÍTÁS
A győri tanár úgy tűnik, ráér egész nap a számítógép előtt ülni, vagy a telefonját nyomogatni. Március 16-a óta szünetel a normál tanítás az iskolákban a koronavírus járvány miatt. Ez persze nem azt jelenti, hogy a tanároknak ne kellene dolgozni. A pedagógusok nem kis erőfeszítéseket tesznek azért, hogy diákjaik személyes találkozás nélkül se maradjanak le a tananyagban és minden segítséget megkapjanak, hogy felkészüljenek napról napra a jelenlegi speciális körülmények között. Emberünk testnevelés tanárként a jelek szerint élvezi a fene nagy szabadságot és a nyakába szakadt tengernyi kényszer szabadidőt. Ha már nem kell testnevelés órákat tartania, és neki nem kell online tananyagokat kidolgoznia, tanítványaival chaten értekeznie az aznapi anyagról, helyette ráér Orbánozni, gyűlöletet szítani a kormány ellen, álhíreket megosztogatni és azzal riogatni, hogy totális dilettáns vezetők és tönkretett egészségügy miatt itt a vég. Van ideje naponta hazugnak nevezni a kormányzati hivatalos tájékoztatást, és alternatív véleményeket terjeszteni a járványról, mindeközben kormányellenes akciókra is tud buzdítani, mozgósítani.
BÁRKI!
Csak néhány gyöngyszemet mentettünk le napi megosztásai közül, amelyeket különböző időpontokban posztolt, reggel, délelőtt, dél körül éppúgy, mint este. Felvetődik a kérdés, mennyi ideje maradt és milyen tényleges munkavégzésre, avagy pedagógusként a közalkalmazotti bérét ezekre a hetekre gyűlöletszításért és rémhírterjesztésért kapja-e majd az adófizetők pénzéből. A tanár szerint, amit a kormány kommunikál a járvánnyal kapcsolatban az egy előre megírt forgatókönyv: a betegek, a halottak száma, az intézkedések, a bejelentések, minden. Abba a sorba is beállt, akik folyamatosan mantrázzák: nincs elég védőfelszerelés az egészségügyben. Hiába érkezett több millió maszk Kínából, a rengeteg maszkhoz elég anyag Törökországból, ő szakért, hogy az egészségügynek akkor sem jut.Azt az álhírt is lelkesen terjesztette, hogy miközben itthon is kevés az orvos és az ápoló, repülőkkel küldjük Ausztriába az egészségügyi szakembereket, hogy ott segítsenek a betegek ellátásában.Páros lábbal szállt bele a Fideszre szavazókba is, a kormányzó pártokra szavazókat a stadionokba, a templomokba és az operába küldte gyógyulni.Nemcsak, “Viktor takarodj” feliratú maszkok viselésére buzdított, hanem a Ceaușescu házaspár kivégzési fotójával is üzent a miniszterelnöknek.

KI LEHET-E SZŰRNI?

Megkerestük a középiskola vezetőjét, valamint a KLIK-et is. Megkérdeztük, elfogadhatónak, a digitális munkarendhez illeszkedőnek tartják-e a tanár Facebook bejegyzéseit? Arra is kíváncsiak voltunk, hogy testnevelés tanárként a digitális munkarendben mi a feladata és annak elvégzését ellenőrzi-e valaki? A KLIK-től azt is megkérdeztük, most, hogy a tanár-diák érintkezések is online, nagyon sok esetben a közösségi médiában történnek, van-e lehetőség arra, hogy jobban ellenőrizzék, mi is történik ebben az online térben, hogy mit ad át a tanár a diákoknak, ki lehet-e szűrni a digitális kapcsolattartásból a tananyaghoz nem kapcsolódó káros és politikai célzatú lázításokat.   Forrás: Pestisrácok.hu
Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató