2024. május 12. - Pongrác
EUR : 387.78
USD : 359.69
Időjárás ikon19°13°

Deli Andor: A koncepciós pereket idézi a Magyarországról szóló EP-vita

A régi koncepciós pereket idézni mostani Magyarországról szóló EP-vita, mivel a bizottság semmilyen jogsértést nem állapított meg - mondta Deli Andor, a Fidesz EP-képviselője az Európai Parlamentben.Deli Andor felszólalásában kiemelte, hogy a koronavírus járvány végéhez közeledve a legfontosabb az egység megteremtése kell hogy legyen a tagállamok között. „Most kell igazán egységesen kiállnunk az emberek egészségének megőrzése és a gazdaság megsegítésének ügyében. Ebben van szükség tényleges európai összefogásra, annak érdekében, hogy Európa releváns maradjon a globális színtéren. Az Európa Parlamentnek ebben kellene segédkeznie, de vannak frakciók a balliberális oldalon, akik nem engedhetik meg, hogy ne támadják Magyarországot - tette hozzá Deli Andor.A magyar politikus hangsúlyozta, hogy ez a vita az európai értékek és alapvető jogi elvek megcsúfolása és a régi koncepciós perek idejét idézi. „Sajnos itt az érvek és a tények senkit sem érdekelnek!” - zárta felszólalását a néppárti képviselő. A Fidesz és a KDNP európai parlamenti képviselői ismételten kiálltak Magyarországért és a magyar emberek védelméért. Nekünk változatlanul Magyarország az első!
A horvát soros elnökség figyelemmel követi a magyar kormány intézkedéseit
Az Európai Tanács képviseletében Nikola Brjnac arról beszélt, hogy sok rendkívüli intézkedést hoztak a tagállamok a koronavírus-járvány során. Magyarországgal kapcsolatban azt mondta, hogy a tanács napirendjén szerepelt volna a 7-es cikk szerinti eljárás, de azt le kellett mondani - írja cikkében az Origo. A horvát soros elnökség szerint fontos a párbeszédet és a legjobb gyakorlatokat fenntartani - tette hozzá. A tanács szorosan figyelemmel követi az egyes tagországok intézkedéseit, és bíznak benne, hogy a járvány végeztével minden rendkívüli intézkedést visszavonnak a tagországok - mondta Brjnac. Vera Jourová, az Európai Bizottság alelnöke közölte, hogy a válságra adott válasznak egyeznie kell az uniós alapjoggal. A tagállamoknak mindent meg kell tennie, hogy értékeljék a szabályokat. Az összes tagállamot vizsgálja az Európai Bizottság, így Magyarországot is - tette hozzá. Jourová a magyar helyzetről azt mondta, hogy az aggodalomra ad okot. Beszédében a magyarországi Soros-szervezetek médiát érintő vádjait is elismételte, továbbá azt is megjegyezte, hogy a hazai sürgősségi szabályoknak nincsen világos lejárati határideje.
Románia ellen nem lép fel az EP
Vincze Lóránt, az RMDSZ képviselője úgy fogalmazott, hogy brüsszeli boszorkányüldözés zajlik Magyarország ellen. Korábban minden híresztelésről kiderült, hogy hazugság. Romániában is súlyosan tiporják a jogállamiságot. Az EP-képviselő mindenkit emlékeztetett Klaus Iohannis magyarellenes kijelentéseire.
Magyarország fellépett a migráció ellen, ez nem tetszik a baloldalnak
Nicolas Bay arról beszélt, hogy a francia kormány fellép az újságírók ellen, és cenzúráz az interneten. A francia EP-képviselő szerint a magyar kormány nem felel meg a baloldal moráljának. Állandó hiszti van Magyarországgal kapcsolatban, miközben az országban az alaptörvény szerint fogadták el a jogszabályokat - tette hozzá. Kijelentette, hogy Magyarország fellépett az illegális migráció ellen, és ez nem tetszik a baloldalnak.
Lengyelország és Magyarország áldozatok lettek
Nicola Procaccini olasz EP-képviselő elmondta, hogy Olaszországban megsértették a jogállamiságot, miközben Magyarországon egy demokratikusan megválasztott parlament adta meg azokat a jogokat, amik alapján fel tudott lépni a járvány ellen. Mindenki Magyarországot és Lengyelországot kívánja ismételten megtámadni a kommunista elnyomás után. Annalisa Tardino olasz EP-képviselő arról beszélt, hogy az EP minden alkalommal bebizonyítja, hogy a baloldal fogságában van. Az EP az emberek segítése helyett Magyarországot támadja, mert nem tetszik a baloldalnak a magyar kormány politikája. Giuseppe Conte rendeletekkel kormányoz, és leépíti a demokráciát, miközben Magyarországon a parlament döntött az intézkedésekről – tette hozzá. Elżbieta Rafalska, a Jog és Igazságosság képviselője arról beszélt, Lengyelország és Magyarország áldozatok lettek, és folyamatosan támadják őket, még a világjárvány sem akadálya ellen. A magyar kormány megpróbál fellépni a járvány és a gazdasági nehézségek ellen, a parlament hagyta jóvá az intézkedéseket – tette hozzá. Nem lehet csak úgy Magyarországot a tények megvizsgálása nélkül pellengére állítani. Jourová a vita végén azt mondta, hogy az Európai Bizottság folyamatosan nyomon követi a sürgősségi intézkedéseket. Napi szinten tájékozódik a magyar helyzetről – tette hozzá. Még nem indítanak kötelezettségszegési eljárást, és azt várják a tagállamoktól, hogy lassan visszatérjenek a korábbi normális kormányzati rendszerhez - közölte Jourová.
Fidesz-KDNP: Az Európai Parlament a demokrácia karikatúrája lett
A baloldal annak ellenére kényszerítette az Európai Parlament napirendjére a koronavírus-járvány visszaszorítása érdekében hozott magyar törvényről szóló vitát, hogy az Európai Bizottság már kénytelen-kelletlen megállapította: a jogszabály semmilyen módon nem sérti az uniós jogot és a járvány elleni védekezést szolgálja - közölte a Fidesz-KDNP EP-képviselőcsoportja a vitára reagálva. Hozzátették: kiderült az is, hogy az Európai Parlament korábbi állásfoglalása is szándékos hazugságokat és ténybeli tévedéseket tartalmazott a törvényről és Magyarországról. A kormánypártok EP-képviselői szerint az Európai Parlament a járvány kezdete óta nem tudja biztosítani saját, jogállami elveknek megfelelő működését, hiszen a koronavírus-járvány miatti korlátozások miatt kényszerűen távollévő képviselők nem tudnak felszólalni a vitákban. A baloldali többség képviselői, akik napestig a jogállamról papolnak, még azt sem hagyták, hogy a magyar kormány megszólalhasson a vitában. Az Európai Parlament balliberális többsége úgy kívánt politikai ítéletet mondani Magyarország felett, hogy a tisztességes eljáráshoz fűződő legalapvetőbb elvet is semmibe vette, egyszerűen megakadályozta a magyar kormányzati álláspont megjelenítését a brüsszeli vitában - fűzték hozzá. A közlemény rámutat, hogy a vita során ugyanazok szólaltak meg, és ugyanazokat a hazugságokat szajkózták, akik a bevándorlás elutasítása és a határkerítés felépítése miatt folyton támadják hazánkat. Ezek a szereplők évek óta azzal vannak elfoglalva, hogy nyomást gyakoroljanak a bevándorlást határozottan elutasító magyar politikára. Most a koronavírus-törvényt ürügyként felhasználva az elmúlt hetekben soha nem látott mértékű, megalapozatlan politikai támadást intéztek Magyarország ellen az Európai Unióban - jegyezte meg a Fidesz-KDNP képviselőcsoportja. Közleményükben rámutattak, hogí magyarországi ellenzék élharcosa a hazánk ellen intézett durva politikai támadásoknak. Annak idején elvbarátaiknak tollba mondták a Tavares-jelentést, majd később a Sargentini-jelentést, folyamatosan hazudoznak Magyarországról, állandóan büntetést követelnek Magyarországnak. A mai vitában is lelkesülten áskálódtak a saját hazájuk ellen. A Fidesz EP-képviselői után csütörtökön délután a párt magyarországi politikusai is közleményben reagáltak a vitára.
„Szégyen, hogy a magyar baloldal ismét asszisztál az ország megtámadásához”
Azt írták, szánalmas és átlátszó politikai cirkusz zajlott ma. Ugyanazok, akik a bevándorláspolitika és a határkerítés miatt támadják Magyarországot, ma újabb politikai vitát provokáltak ki az Európai Parlamentben - tették hozzá.  A bevándorláspártiak miközben a jogállamról prédikálnak, még azt sem hagyták, hogy a magyar kormány képviseltesse magát a vitában, betiltották a magyar kormány beszédét. Ilyen utoljára Közép-Európában a kommunizmus alatt történt. Szégyen, hogy Magyarország megtámadásához a magyar baloldal ismét asszisztál - áll a Fidesz közleményében.Forrás: Magyar Hírlap
Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató