2024. április 26. - Ervin
EUR : 393.51
USD : 368.35
Időjárás ikon13°

Rasszista! - Setét Jenő kiakadt a borsodi, jobbikos összeellenzéki jelölt miatt

Setét Jenő roma aktivista szerint rasszista jelöltet indított az ellenzék a borsodi időközi országgyűlési választáson. Setét szerint a helyi cigányságnak csak két választása maradt: vagy nem megy el szavazni, vagy a kormánypárti jelöltet támogatja – írja a magyarnemzet.hu."Borsod 6-os számú választókerületében azt a jobbikos jelöltet támogatják, talán Bíró Lászlónak hívják, aki azt bírta mondani: az országot nemcsak a Hasszánoktól, hanem a Sztojkáktól is meg kell védeni" – kifogásolta Setét. A roma aktivista arra emlékeztette az ellenzéki pártokat, hogy tavaly aláírták az Idetartozunk Egyesület választási emberjogi minimumprogramját, amelyben elkötelezték magukat amellett, hogy
„nem indítanak rasszista, kirekesztő jelölteket”.
Hozzátette: Bíró László jelölése szembemegy a saját értékválasztásukkal és elköteleződésükkel."Nem tehetünk mást, mint a 6-os számú választókörzet valamennyi roma közösségét megpróbáljuk tájékoztatni arról, hogy az ellenzéknek milyen kiváló jelöltje van" – ironizált Setét Jenő.
"Elég ciki, elég sajnálatra méltó és gyenge teljesítmény. A legjobb az lenne, ha visszaléptetnék a jelöltjüket" - javasolja Setét.
Forrás: ATV nyomán
Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató