Brékó

Kedvezményes lakásbérletet és havi kilencszáz eurós segélyt kapott a bécsi terrorista

Kedvezményes lakásbérlethez juthatott Bécsben a  húsz éves, albán származású merénylő. Fejzulai -t „Jungwienerként” regisztrálták, emiatt kaphatta meg a támogatást, ami azoknak a harminc év alatti fiataloknak jár, akiknek még nincsen saját lakásuk. A négy ember halálát és további huszonhárom ember súlyos sérülését okozó terroristának ezen felül havonta kilencszáz eurós segélyt folyósított az osztrák állam – írja cikkében az Index.

Kujtim Fejzulai egy Donaustadtban található, valamivel több mint negyven négyzetméteres lakás bérléséhez igényelte Bécs segítségét, amit idén májusban meg is kapott az osztrák fővárostól.

A támadó ugyanebben a hónapban szociális segélyt is kapott, majd később havi több mint kilencszáz eurós állami segítséghez is juthatott.

Az osztrák belügyminiszter, Karl Nehammer csütörtökön jelentette be, hogy a bécsi terrortámadás után az osztrák rendőrség által őrizetbe vett tizenöt emberből nyolcan büntetett előéletűek. A gyanúsítottak közül négyet terrorbűncselekmények, kettőt-kettőt pedig különböző erőszakbűncselekmények, illetve egy Linzben elkövetett becsületgyilkosság kísérlete miatt kerültek a bűnüldözés látókörébe. Fejzulai hétfőn négy embert ölt meg, huszonhármat megsebesített Bécs belvárosában.

Forrás: Pestisracok.hu

Check Also

El a kezekkel Lengyelországtól és Magyarországtól! Üzeni Merkelnek a volt bolgár alkotmánybíró

Georgi Markov volt bolgár alkotmánybíró, a kormányzó GERB (Polgárok Bulgária Európai Fejlődéséért) párt parlamenti képviselője, …