2024. április 26. - Ervin
EUR : 392.92
USD : 366.32
Időjárás ikon15°

Orbán Viktor újabb adócsökkentésekről beszélt

Talpon kell tartani a vállalkozásokat, hogy azok ne küldjék el dolgozóikat, ezért is születtek meg a az adókönnyítési és bértámogatási programok erre a hónapokra az érintetteknek - mondta Orbán Viktor a TV2 Tényeknek. A miniszterelnök közölte, a jövőben adókat akarnak csökkenteni, és a cél, hogy ne kelljen a cégeknek embereket elbocsátani.
A munkaalapú társadalom és gazdaság eszméjéből nem engedünk a járványkezelés ideje alatt sem.
A masszív többség szerint az országnak a védekezés közben is működnie kell - mondta Orbán Viktor a TV2 Tények című hírműsorában. A legtöbb embert elvonná a munkától, ha bezárnák az általános iskolákat és az óvodákat - tette hozzá a kormányfő. A jövőben adókat akarunk csökkenteni, és a cél, hogy ne kelljen embereket elbocsátani. A munkaalapú gazdaságból nem engedünk - hangsúlyozta Orbán Viktor. Most lehet megtenni az élet védelme érdekében az intézkedéseket - mondta a miniszterelnök. Szakértők, tudósok azt mondták, hogy az intézkedések nélkül az orvosi ellátás a megfelelő szinten egy idő után nem lenne megteremthető - mondta Orbán Viktor. A TV2-nek kijelentette, ha minden a korábbiak szerint ment volna tovább, akkor 50 százalék lett volna az esélye a működőképesség fenntartásának, míg most 99,9 százalék. A miniszterelnök elmondta, hogy most meg lehet tenni az élet védelme érdekében az intézkedéseket, mert megvan a lélektani tényező hozzá. Szólt arról is, hogy az osztrák példát vették figyelembe az intézkedéseknél. Az egészségügyi ellátórendszer hősies állapotban van - tette hozzá.
Emberfeletti munkát végez mindenki, de az erejük véges, ezért kellett most meghozni ezeket az intézkedéseket. Bírni fogják a terhelést, állni fogják a sarat.
Orbán Viktor szerint az idősek a legveszélyeztettebek, rájuk különösen figyelni kell.Folyamatosan érkezik a gyógyszerKijelentette, hogy egyre több olyan gyógyszer van Magyarországon, amivel a kórházakban és otthon is sikeresen lehet kezelni a betegeket, enyhíteni a betegség lefolyását. Folyamatosan érkezik majd az utánpótlás ezekből a szerekből - mondta Orbán Viktor. A miniszterelnök úgy látja, Magyarországon az orvosok a bajba jutott emberen akarnak segíteni, ez az emlékünk mindannyiunknak gyerekkorunkból, ez a mai napig így van, hűek az esküjükhöz. Orbán Viktor arról is beszélt, hogy közvéleményben különféle álláspontok léteznek az intézkedésekkel kapcsolatban.
A masszív többség szerint az országnak a védekezés közben is működnie kell
- tette hozzá. A legtöbb embert elvonná a munkától, ha bezárnák az általános iskolákat és az óvodákat - mondta a kormányfő.Emberséges a rendőrségA kormányfő szerint embert próbáló, és szomorú pillanatban vagyunk. A legfontosabb, hogy a szabálykövetők meg tudják győzni azokat, akik kevésbé követik őket - mondta Orbán Viktor.
A magyar értelmes fajta, bizakodó vagyok
- tette hozzá.Forrás: Origo
Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató