2024. április 26. - Ervin
EUR : 392.92
USD : 366.32
Időjárás ikon15°

Varga Judit: A célt nem téveszthetjük szem elől akkor sem, ha megpróbálják megzavarni figyelmünket

A Karmelitából üzent az igazságügyi miniszter:
Ezúttal uniós ügyekkel foglalkozó kormányülést tartunk, melyet az EU ügyekért felelős miniszterként vezetek.A célt nem téveszthetjük szem elől akkor sem, ha megpróbálják megzavarni figyelmünket: a magyar emberek érdekeit képviseljük Brüsszelben, ha kell akkor Brüsszellel szemben is!
Szerinte „méltatlan alkudozással” nem lehet megoldani a patthelyzetet, hanem új megállapodást kell kötni, és a vétó volt az első lépés ebbe az irányba. Az uniós források esetleges megvonásával kapcsolatban Varga Judit megjegyezte: „sem elveink, sem szuverenitásunk nem eladó”. Kiemelte: az uniós helyreállítási csomag nem ajándék, segély vagy adomány, hanem hitel, amelyet vissza kell fizetni. Rámutatott: Magyarország szükség esetén a piacról is fel tud venni hitelt, „ennek ellenére kész az európai szolidaritás jegyében európai adósságközösséget vállalni”.
"A 2015-ös migrációs hullám kezdete óta brüsszeli és európai vezetők, politikusok, különböző szervezetek és a nemzetközi liberális média folyamatosan azt kérik számon a magyar kormányon, hogy miért nem fogad be illegális migránsokat, és miért akarja megvédeni a saját és Európa határait. Jogállamisági kérdésnek tekintik azt, hogy Magyarországon ne lehessen vizsgálni azt, hogy a nemzetközi finanszírozású civilszervezetek mögött kinek az érdekei állnak, és jogállamisági kérdéssé vált az illegális migráció feltétel nélküli támogatása is. Több mint ezer éve védjük Európa határát, az európai kultúrát és értékeket, most sem teszünk másként."
- nyilatkozta Varga Judit.
Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató