2024. április 26. - Ervin
EUR : 392.92
USD : 366.32
Időjárás ikon15°

Vérlázító: Keresztény- és magyarellenes jobbikos ámokfutás Vácott

Rápillantottunk ma Kászonyi Károly közösségi oldalára, aki véleményünk szerint egy rendkívül visszataszító poszttal lepte meg a követőit. A Facebookjára a jobbikos Kászonyi ugyanis kirakta Hofi Géza egyik, a nemzeti-konzervatív oldal számára talán legmegbotránkoztatóbb, 1993-as videofelvételét, amelyet nem más, mint maga a „Heti Hetes sztárja”, Farkasházy Tivadar ajánlott egykor a nézők figyelmébe – vette észre a Vác Online. 
Ebben Hofi, mind a keresztény Magyarországról, mind a magyarságról, mind Horthy Miklós politikai értékeléséről, mind a Kormányzó későbbi történelmi utóéletéről egy igazán tőrőlmetszett aczéli-kádári viccelődésbe bonyolódott. Az ilyenféle Kádár-rendszer szellemi nosztalgiáját újraélesztő anyagok előhozása viszont nem tanúskodhat másról, mint a Jobbik balliberális mainstream-be, a szövetségesei ideológiájába való végső belesimulásáról – írja a lap.
Hofi utolsó mondata ebben a jelenetben az volt, amire Teddy bohóc a bevezetőjében is felhívta a figyelmet, így hangzik: „Csak az órát állítottuk át és nem az időt!”
Úgy tűnik, hogy a magyar történelemben szemmel láthatóan teljesen járatlan Kászonyinak és helyi pártjának ez a Hofi-féle történelemhamisítás teljesen helyénvaló – fogalmaz a vaconline.hu.
Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató