Kettőről huszonháromezerre nőtt egy év alatt a Kanári-szigetekre érkező migránsok száma

Bár a GDP nőne ilyen meredeken a spanyoloknál.

Emlékszünk még a bemindenezett feketére, ki fényes nappal mise közben sétált be egy templomba, és gyalázta meg az idős tiszteletest és az oltárt? Nos, nem volt egyedül: tavaly 23 ezer társával érkezett a magyar turisták körében is népszerű szigetcsoportra, mely Spanyolországhoz, vagyis az Európai Unióhoz tartozik

A spanyol hatóságok egyébként 2019-hez képest tavaly 29 százalékkal több, vagyis 41 861 illegális bevándorlót tartóztattak fel az ország határain, vagyis nem csak Lanzrotén és Tenerifén keresztül érkeztek volna migránsok az országba, hanem a jóval rövidebb – ám a marokkói hatóságok által rendesen őrzött – Földközi-tengeren keresztül is.

Marokkót mindössze néhány kilométer választja el Spanyolország déli részétől, ezen felül az észak-afrikai országban található két spanyol exklávé is, Ceuta és Melilla. A Földközi-tengeren bevezetett szigorú intézkedések és a koronavírus járványa miatt kialakult gazdasági nehézségek miatt újabban viszont ismét többen próbálkoznak az atlanti migrációs útvonallal.

Forrás: MTI

Check Also

Illegális migránsok tömegeit vette fedélzetére az Open Arms

A célpont Lampedusa vagy Spanyolország, s aztán vígan kóborolhatnak Európában. Mintegy 170, Európába tartó illegális …