Fidesz: Felháborító és kegyeletsértő Hadházy Ákos videója

Mélységesen felháborító, hogy Hadházy Ákos kegyeletsértő módon, a jó ízlés határán messze túlmenően egy halottasházban készült felvételt mutat be – írta a Fidesz szentendrei csoportja a Magyar Nemzetnek küldött közleményében. A nagyobbik kormánypárt felszólította a független parlamenti képviselőt, hogy a rémhírkeltést és a halálkampányt haladéktalanul hagyja abba és segítse a magyar kormányt a világjárvány elleni védekezésben.

– Vajon hogy érezné magát az ellenzéki politikus, ha az ő valamelyik hozzátartozóját filmezik le és osztják meg nagy nyilvánosság előtt? Milyen országgyűlési képviselő és főleg milyen ember az, aki még a holtakat is politikai haszonszerzés céljára használja fel?

– jegyezte meg a helyi Fidesz-frakció, hozzátéve: Hadházynak nem a megosztás gombot kellett volna nyomkodnia, hanem azonnal jelenteni az esetet.

A közleményben emlékeztettek, hogy a politikus

egy olyan, mobiltelefonnal készített videót osztott meg, amelyben a Szentendre tulajdonát képező Sztaravodai úti temető halottasházát mutatja be.

A videón látottak leginkább a tulajdonos önkormányzat, és az általa megbízott üzemeltető cég érintettségét vetik fel. Vitályos Eszter választókerületi elnök a látottak után azonnal felvette a kapcsolatot a Szentendrei Járási Hivatal Népegészségügyi Osztályával, hogy vizsgálják ki a temetőben tapasztalt állapotokat. Illetve Fülöp Zsolt polgármestertől tájékoztatást kért és felajánlotta segítségét. Kásler Miklós emberierőforrás-miniszter pedig utasította Müller Cecília országos tisztifőorvost, hogy vizsgálják ki a történteket.

– A Fidesz szentendrei csoportja mélyen együtt érez az elhunytak családtagjaival és rendkívül sajnálja a történteket

– tették hozzá.

Hadházy hozzászólásának érdekessége, hogy

a független képviselő a kormányt bírálta a halottasház méltatlan körülményeiért, holott Szentendre polgármestere a baloldal által támogatott Fülöp Zsolt.

Forrás: Magyar Nemzet

Check Also

Tisztességtelenül árulják a Meseország mindenkié című könyvet

Nincs feltüntetve, hogy a mesék a hagyományos nemi szerepektől eltérő viselkedésmintákat jelenítenek meg. „Tisztességtelen kereskedelmi …