2024. május 14. - Bonifác
EUR : 387.34
USD : 359.18
Időjárás ikon22°11°

Moszkva „kiberrobbanásnak” nevezi Trump szociális média tiltását a nyugati „demokratikus értékekkel” szemben

Az oroszok reagáltak az elmúlt hetek történéseire.Donald Trump amerikai elnököt minden főbb platformon, így a fiókját végleg felfüggesztő Facebookon és Twitteren is blokkolták, miután a washingtoni Capitoliumban január 6-i zavargás után az elnök híveinek egy csoportja megrohamozta az épületet, összecsapott a rendőrséggel, illetve 5 ember elhunyt.Az orosz külügyminisztérium szóvivője, Maria Zakharova csütörtökön reagált a történtekre:
"A közelmúltban az összes jelentős amerikai közösségi média platform betiltotta az amerikai elnök fiókjait. Ehhez nem volt szükség bírósági határozatra vagy legalábbis valamilyen speciális etikai ügynökség véleményére. Csak leválasztották a hivatalos fiókokat előfizetők millióival a hallgatóságtól. Még az Egyesült Államok legelkötelezettebb partnerei sem, akiknek bizonyosan nincsenek gyengéd hangulatuk Donald Trump iránt, nem tudták elviselni ezt a támadást a nyugati értékek ellen."
- írta Zakharova a Facebookon. A szóvivő szerint az amerikai online platformok döntése "összehasonlítható a kiberszektorban bekövetkezett nukleáris robbanással, ahol a következmények drámaibbak, mint maga a pusztítás".
"A nyugati közösség által támogatott demokratikus értékek csapást szenvedtek" - folytatta Zakharova, rámutatva a folyamatban lévő médiapiaci átalakításra és a jelentős digitális migrációra is."
 Bede Zsolt – Vadhajtasok.huKövess a HunDub-on, Telegramon, Vk-n vagy a Twitteren!T.me/bedezsolt  |  Vk.com/bedezsolti  |  Twitter.com/BedeZsolt2
Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató