2024. május 20. - Bernát, Felícia
EUR : 387.87
USD : 357.68
Időjárás ikon25°14°

Kijev lerohanására készülhetnek az oroszok - nehéz 24 óra következik

Élő közvetítésünket elindítjuk, ezen a napon is percről-percre beszámolunk az eseményekről. Élő közvetítésünkben tíz cikk jelenik meg, utána a közvetítés lapozhatóvá válik, így senki nem marad le semmiről. Minden tudósításunk a közvetítésben külön link formájában is megnyitható, osztható.


 

 

 

Putyin: A Nyugat a hazugság birodalma

Putyin megkezdi rendkívüli gazdasági tanácskozását a szankciókra válaszul.

Beszédében a Nyugatot a "hazugság birodalmaként" titulálta.

Gabriel Nigériából: "a lengyelek úgy bánnak velünk, mint az állatokkal"

Egy kis BBC-propaganda is megjelent.

"Olyan szívtelenek voltak... úgy bántak velünk, mint az állatokkal."

Gabriel, a nigériai diák leírja, hogyan bántak vele, amikor átlépte az ukrán határt Lengyelország felé - közölte a BBC fakenews csatorna...

Molotov-koktélokat gyártanak az ukrán civilek

Miután az ukrán hatóságok meghívták az orosz rohamcsapatok elleni városi hadviselésre a civileket, egy lembergi sörfőzde saját palackjaiból kezdett Molotov-koktélokat készíteni.

 

A DK-s Nímandmüller is kitűzte az ukrán zászlót a hivatalára

Gyurcsány embere is az ukránok mellett van.

A DK erzsébetvárosi polgármestere ezt írja a Facebookon:

Oroszország katonai támadást indított Ukrajna ellen, hajnal óta bombák hullanak a nagyobb városokra, a civil lakosság menekülni kényszerül. Erzsébetváros Önkormányzata az együttérzés és szolidaritás jeleként kitűzte az ukrán zászlót a Polgármesteri Hivatal épületére. Erzsébetváros a béke pártján áll és elítéli az Ukrajna elleni orosz agressziót.

Karácsony Gergely volt az első, aki kitűzte a hivatalára a sárga-kék rongyot...

Az EU összehívta a védelmi minisztereket, hogy tárgyaljanak a válságról

Az EU külügyi és biztonságpolitikai képviselője találkozót hív össze a védelmi miniszterekkel, hogy megvitassák az ukrajnai konfliktust.

Josep Borrell Fontelles tweetje szerint az ukránoknak nyújtott támogatások koordinálása áll majd a központban.

Volodimir Zelenszkij Ukrajna elnöke korábban az ország azonnali EU-csatlakozását szorgalmazta.

Az AFP hírügynökség szerint Charles Michel, az Európai Tanács elnöke azóta válaszolt, és azt mondta, hogy „az EU-n belül eltérő vélemények és érzékenységek vannak a bővítéssel kapcsolatban”.

Készültségben az orosz nukleáris elrettentő erők

Teljesítették Putyin elnök vasárnapi parancsát, közölte Szergej Sojgu védelmi miniszter - jelenti a SputnikNews.

Az orosz stratégiai rakétaerők, beleértve a nukleáris fegyvereket is, magas készültséggel kezdik meg a harci szolgálatot – mondta az orosz védelmi miniszter (közölte a TASZSZ hírügynökség)

Feltörték a TASZSZ orosz állami hírügynökség oldalát

Feltörték a TASZSZ orosz állami hírügynökség oldalát hétfőn, ahol háborúellenes üzenetet, valamint Vlagyimir Putyin orosz elnök ukrajnai inváziójának leállítására való felhívást tettek közzé – írja a Reuters.

„Arra kérjük önöket, hogy hagyják abba ezt az őrültséget, ne küldjék fiaikat és férjeiket a biztos halálba. Putyin hazugságra kényszerít és veszélybe sodor minket... Ez nem a mi háborúnk, állítsuk meg!” – állt az oldalon. A TASZSZ honlapja hétfő délután rövid ideőre elérhetetlenné is vált, 12:53-kor az alábbi üzenet fogadta az oldalra kattintókat.

Amerikai kormányzók tiltást rendelnek el az orosz gyártmányú vodkára

Utah állam kormányzója, Spencer Cox elrendelte, hogy az állami kiskereskedelmi üzletek vegyék le a polcokról az orosz vodkát, csatlakozva New Hampshire, Ohio és Pennsylvania államokhoz, akik "szimbolikus gesztust" tettek.

"Mi is megtesszük a magunk részét, hogy visszaszorítsuk az orosz megszállókat, és kiállunk ukrajnai testvéreink mellett"

- mondta Cox - annak ellenére, hogy a vodkaimportnak állítólag mindössze 1,2%-a származik egyáltalán Oroszországból.

A 2021-ben az USA-ba irányuló 1,4 milliárd dolláros vodkaimportból mindössze 18,5 millió dollár származott Oroszországból - szemben például a Franciaországból származó 660 millió dollárral.

 

Lettország lehetővé teszi az állampolgárainak, hogy Ukrajnában harcoljanak

A parlament rendkívüli ülésén döntötték el, hogy aki önkéntesen harcolna „Ukrajna függetlenségéért és közös biztonságunkért”, annak lehetőséget kell adni.

Alapesetben a lettek nem csatlakozhatnak külföldi katonai alakulatokhoz.

(Delfi)

Makizaj a démonjaival küzd...

Orbááááán...

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató