Vadhajtások

Magyarország készen áll a csatára! Stop Soros benyújtva

Benyújtotta a kormány a Stop Soros törvényjavaslatot, amely a korábbi tervekhez képest szigorúbb formában korlátozza a bevándorlás támogatását, szervezését végző álcivil tevékenységet. A mostani javaslat szerint önálló bűncselekménnyé, és ezáltal büntethetővé válna a törvénytelen bevándorlás szervezése. A módosítások részletes tartalmát Kocsis Máté, a Fidesz frakcióvezetője ismertette a sajtóval hétfőn, most pedig Dömötör Csaba államtitkár jelentette be, hogy benyújtotta a kormány. Mint ismeretes, a Stop Soros korábbi verziójáról történő döntést a Fidesz-frakció és a kormány elhalasztotta az áprilisi választások utánra, rábízva a döntést a választópolgárokra.

A migránsok EU-ba történő bejutását segítő, Soros-szervezetek által szerkesztett ún. migránsszótár FORRÁS: MAGYAR IDŐK

A fenti bűncselekményt az követi el, aki szervezőtevékenységet folytat annak érdekében, hogy Magyarországon menedékjogi eljárás kezdeményezését tegye lehetővé olyan személynek, aki nincs üldözésnek kitéve, vagy közvetlen üldözéstől való félelme nem megalapozott, illetve, aki Magyarországra jogellenesen belépő vagy jogszerűtlenül tartózkodó személynek tartózkodási jogcímet szerez.

Ezek elkövetése vétségnek minősül, és 5-től 90 napos elzárással büntetendő.

Amennyiben pedig, ha valaki anyagi eszközöket szolgáltat a jogellenes bevándorlás elősegítéséhez, illetve, vagy vagyoni haszonszerzés miatt, vagy többeknek nyújt segítséget, továbbá, ha a határtól számított 8 kilométeres távolságon belül teszi, akkor akár egy év szabadságvesztéssel büntetendő.

Tatabánya, 2015. szeptember 5. Illegális bevándorlók a tatabányai vasútállomáson 2015. szeptember 4-én. A központi operatív törzs úgy döntött, hogy az éjszaka folyamán autóbuszokat vezényel a Keleti pályaudvarhoz és a M1-es autópályához, és felajánlják az ott tartózkodó bevándorlóknak, hogy a hegyeshalmi határátlépési ponthoz szállítják őket. Ausztria a szükséghelyzet miatt beengedi a Magyarországról érkező migránsokat. FORRÁS: MTI/MOHAI BALÁZS

 

A Stop Soros törvénycsomaggal párhuzamosan egy Alaptörvény módosítására irányuló javaslatot is benyújt a kormány. Ennek célja, hogy gátat vessen a túlterjeszkedő és Magyarország szuverenitását sértő EU-s jogalkotással szemben. Ez nemcsak üres lózung lesz, hanem az állami szervek feladatát képezi majd ezek betartása.

Emellett fontos újítás az Alapjogokért Központ által javasolt „első biztonságos ország elvének” rögzítése, amely szerint Magyarország nem köteles menekültstátuszt biztosítani annak, aki már egy biztonságos országon áthaladt.

 

A Fidesz-frakció támogatásáról biztosította a kormány által benyújtani szándékozott törvényjavaslatot. A törvényjavaslat kedden került az Országgyűlés elé, és valószínűleg jövő héten dönthet annak a napirendre vételéről a parlament. Ezzel pedig elkezdődhet a törvényjavaslat megvitatása, amely során valamennyi parlamenti párt elmondhatja a véleményét.

Erről, valamint a javaslat érdemi tartalmáról tegnap Kocsis Máté frakcióvezető számolt be.

Origo.hu