Vadhajtások

Olvasói levél: “Dancsó Péter is beleállt a családbarát mozgalomba”

Egy olvasónk felhívta a figyelmünket arra, hogy Magyarország legnépszerűbb Youtube “sztárja” is beleállt Budaházy Edda videójába, és az erre való reakcióképp egy hosszas kritikát fogalmazott meg Dancsó Péterrel szemben.

Megkérjük a vért fingó liberális és hazátlan olvasóinkat, hogy mielőtt fröcsögnének egy jót a cikk alatti komment szekcióban, olvassák el a valóban indulatos, ugyanakkor kulturált kritikát. Köszönjük!

Ha megnéztétek a videót, akkor olvassátok el olvasónk véleményét:

Olvasói levél

Erős Dániel: A legnépszerűbb magyar videós alias Dancsó Péter, aki állítólag sorozatok, filmek és egyéb videók parodizálásával mulatja drága idejét – és ráadásul ő ezért nem csekély számú pénzt is kap – újra megvillantotta kritikus énjét, és megmondta a természetesen velem – avagy, ha a Ti nevetekben is beszélhetek – velünk ellentétes véleményét. Ezzel még önmagában nincs is probléma.

De! Utána belenéztem a videóba, és volt hozzá elég erőm, hogy hányinger nélkül végig nézzem a produkcióját. Ugyanis ez nem vélemény kifejtés volt, hanem egy teljesen komolytalan, mégis rosszindulatú és mocskolódó családellenes propaganda, melyben ráadásul az is kiderült, hogy szövegértési problémákkal küzd a videó készítője.
Kezdjük is mindjárt az elején, és védjük meg a gyermekvállalást elősegítő és ösztönző családbarát mozgalom becsületét.

A szégyenteljes videó elején a készítő kérdőre vonja Budaházy Edda azon megállapítását, hogy az ország egyik legnagyobb problémája az, hogy demográfiai problémákkal küzd társadalmunk, rohamosan csökken népességünk, mely a haldokolásunkat idézi elő. Úgy tűnik, kedves Péterünket egyáltalán nem zavarja az, hogy Magyarország népessége rohamosan csökken. Valószínűleg a következő évszázadban Magyarországon teljesen más emberek fognak élni, nem mi leszünk a meghatározó kultúra ebben a régióban. Szóval, kedves Péter, igen ez az ország legnagyobb problémája, mivel ettől függ az ország munkaereje, termelékenysége és persze ez úton a gazdasági növekedése is.

Na, de lépjünk is a videó következő részére, melyben Péter hosszan taglalja, hogy a nő kiemel egy bizonyos társadalmi réteget, és ezt a társadalmi réteget önzőzi és lustázza le, mert még mindig szeretnek bulikázni. Ez a videós elemzése volt, de lássuk, hogy mit is akart valójában mondani a gyermekvállalásra ösztönző mozgalom tagja. Nos, igen valóban kiemelt egy társadalmi réteget, de ezt nem azért tette, mert önzőnek és lustának tekinti az egész 30-as korosztályt, hanem csupán általánosságban felhozta azt a problémát, hogy vannak olyan 30 éves felnőttek, akik koruk ellenére – pedig már megtehetnék – nem szeretnének gyermeket vállalni. Ez nem azt jelenti, hogy leönzőzte az összes 30-as magyart, csupán egy általános problémára vetített rá, és ennek azért volt meg a nyomós oka, mert ez a korosztály lenne az, akik fiatal családot alapítanak és gyermeket vállalnak úgy, hogy biztos munka és biztos megélhetési lehetőség van a kezükben.

Budaházy Edda videója egy gyermekvállalásra ösztönző propaganda, nem pedig holmi magyargyalázó videó, mely leönzőz és lelustáz bizonyos társadalmi rétegeket. Az ösztönzéshez és a biztatáshoz, motiváláshoz pedig akár tetszik akár nem, dukál egy kis társadalomkritika is, mert anélkül kevésbé lenne hatásos. A bulizásról meg annyit, hogy a nő ezt egy példának hozta fel annak okán, hogy jó páran ahelyett hogy erkölcsösebb és a nemzet építését szolgáló tevékenységet végeznének, az energiájukat, az idejüket és a fiatalságukat a káros élvezeteknek, a hedonizmusnak és az ördög által generált vágyaknak rendelik alá, ezáltal megfosztva magukat a gyermekvállalás és a családalapítás örömétől. Továbbá, úgy tűnik az ösztönző beszédnek azt a részét is félreértette, melyben az idősebbekről volt szó. Nos, igen. Míg Budaházy Edda szerint a gyermekvállalás majd hosszútávon elősegítheti az idősebbek boldogulását nehéz időben, és elkerülheti a magány sanyarú érzését, addig Péterünk ebbe úgy köt bele, hogy felfedez benne egy általa kigondolt “önellentmondást”.

Lassan a videó közepére érve, Péter az ösztönző beszéd annak a részét kritizálja melyben a kivándorlásról, a munkaerőáramlásról és ennek a népességcsökkenéssel való kapcsolatára hívják fel a figyelmet. Péter szerint ebben a részben a nő lehazaárulózta az összes határon túli magyart, mert kimentek külföldre dolgozni a sok-sok pénzért. Nos, ennél a résznél korántsem erről volt szó, csupán kiemelték azt a materialista, anyagias gondolkodást, mely a magyar szellemiségben gyökerezik, és melynek köszönhetően egyre többen mennek el az országból csak azért, hogy mosogathassanak, ruhát válogassanak, WC-t pucoljanak kétszer-háromszor annyi fizetésért, aminek nagy részét egyébként ugyanúgy elköltik például albérletre. Tehát, ennél a résznél a nő a magyar szellemiségben rejlő problémákra vetített fényt nem kívánta lehazaárulózni a külföldön dolgozó magyarokat. De akárhogy is, a kozmopolitizmus még mindig jelen van hazánkban, és úgy tűnik, ez hosszabb távon így is fog maradni, ha nem követi ezeket a problémákat hatékony megoldás.

Ezután a videós mondván, hogy nem tud semmilyen párhuzamot találni az állatvédő mozgalmak és az abortusz között, szélsőséges gondolatoknak nyilvánította azokat. Nos, e kettő között igen is van párhuzam, melyre fel kell hívni a figyelmet. Az ösztönzésben a nő arra kívánja felhívni a figyelmet, hogy mostanában az állatvédő mozgalmakra sokkal több figyelem hárul, mint az abortusz ártatlan áldozataira. A figyelem inkább arra terelődik, hogy a gonosz kínaiak étkezési szokása között van a kutyahús fogyasztása, és hogy egyre több jegesmedve hánykolódik az óceánon egy olvadó jégtáblán ücsörögve, és az esőerdőirtások során egész állatfajok halnak ki szupergyorsasággal, míg azt elfelejtik, hogy például az előző rendszerben 3-4 millió abortuszt követtek el, s ez azért döbbenetes szám, mert ha ez nem történt volna meg, akkor még talán mindig több mint 10 millióan lennénk a Kárpát medencében. S világszerte a kormányok, most már sajnos Írországban is legalizálták az abortuszt, ezáltal még több ártatlan gyermek életét veszélyeztetve, akiknek még csak nem is adják meg az életre való lehetőséget. Ez az a bizonyos párhuzam, melyet a videós nem látott át, és nevezett szélsőségesnek. Bár, abban még mindig nem tudom mi a szélsőséges, hogy ártatlan még meg nem született gyermekek gyilkolása ellen törünk lándzsát.

A szélsőséges gondolatok után pedig következett az, mikor a nő arra hívta fel a figyelmet, hogy az Európában már évek óta jelenlevő még mindig megoldatlan probléma a migráció veszélyezteti népünk fennmaradását a Kárpát-medencében. Nos, igen. Lehet ezt cáfolni is meg nem is, lehet vele egyetérteni és vagy nem, de szerintem azzal mindkét oldal tisztában van, hogy előbb-utóbb a népességfogyás csúcsán kisebbségbe kerülünk a Kárpát-medencében, és nem mi leszünk ezen a gyönyörű területen a meghatározó közösség. Előbb-utóbb más kultúrájú, más identitású népek fogják benépesíteni a világnak e szegletét, melyben évezredes történelmi hagyományunk és kultúránk gyökeredzik. Az ösztönző videó is éppen arra kívánja buzdítani a nézőket, hogy a gyermekvállalás egyben egy hősies cselekedet is, mellyel hazád védelméhez is hozzájárulhatsz. Kell ennél hatásosabb buzdítás? Nem parancsol arra a nő, hogy fogjál puskát, fokost, kardot és rohanj ki a határra védelmezni azt a dróthálót, hanem azt mondja, hogy gyermekvállalással és családalapítással is megvédheted a hazádat. Mindenesetre, ha a két feltétel közül kellene választanom, a családalapítást választanám, persze hogyha a szükséges feltételek meglennének hozzá.

A videó vége felé pedig Dancsó azzal a kritikával él a videóban, hogy az embereket tisztelni kellene ahelyett, hogy lenéznénk őket. Ebben teljesen igaza van, én már csak azt nem értem, hogy ez miképp függ össze az ösztönző videóban foglaltakkal. Egy motivációs videótól talán azt várta, hogy dicséret és tolerancia fog belőle áradni? Hát… Csalódnia kellett.  Aztán persze következett az a rész, mikor a nő mondta, hogy aki nem vállal két gyermeket, de még is vállal, az is a nemzetromboláshoz járul hozzá, mert nem teljesítette a kvótát. Ezt azért én is erősnek tartom, és nem értek vele egyet, mert szerintem az egy gyermekes családok is tartóoszlopai a nemzetnek, de lehetséges ennek is volt egyfajta motiváló célja.
A videó végén pedig egy olyan kulturálatlan, erkölcstelen zeneszámot illeszt be, mely a férfi nemiszervről és annak mozgásairól szól.

Összegzésként pedig hadd mondjam el azt, hogy tanúsítsunk tiszteletet ezen ösztönző videók iránt, mert akárki akármit beszélt benne, vagy legyen az bármilyen a minőségében, de legalább felhívta egy súlyos, az egész magyarságot érintő problémára az emberek figyelmét. Ugyanis, ha nincs gyermekvállalás, akkor nincsen fiatalság. Hogyha nincs fiatalság, akkor nincs jövő! Dancsónak pedig köszönjük, hogy ezt a komoly problémára rávilágító mozgalom mondandóját sikerült direkt félreértelmeznie, ezáltal kisarkítania és szélsőségesnek neveznie.”

Vadhajtások.hu

RSS
Twitter
PHP Code Snippets Powered By : XYZScripts.com
Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial