2024. április 27. - Zita
EUR : 392.92
USD : 366.32
Időjárás ikon15°

Izlandi zászlóval várták a románok a brit nagykövetet

A romániai Bodzavásár (korábbi nevén Oláhbodza) városában találkozott az Egyesült Királyság nagykövete a város polgármesterével, azonban a román fél a brit helyett az izlandi zászlót tette ki az asztalra – írja az Euronews.

A fotót még két hónapja tette ki Constantin Toma bozdavásári polgármester Facebook-oldalára, majd később egy időre elrejtette azt, mígnem ismét előkerült.

Toma Paul Brummell nagykövetet fogadta, akinek egyébként nincs szerencséje a románok által elé helyezett zászlókkal: két héttel ezelőtt Jászvásárban egy olyan zászlót tettek le elé, amely már legalább kétszáz éve nincs használatban az Egyesült Királyságban – hiányzott róla ugyanis az Írországot is szimbolizáló vörös Szent Patrik-kereszt.

Brummell ugyanakkor már megértően fordulhat a konstancai észt nagykövetség munkatársaihoz is: a megnyitóünnepségen fordítva akasztották fel az észt nemzeti zászlót, a szintén jelen lévő észt miniszterelnök pedig személyesen igazította a helyére a nemzeti szimbólumot, miután senki nem volt hajlandó segíteni neki.

Forrás: Mandiner.hu

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató