2024. április 27. - Zita
EUR : 392.92
USD : 366.32
Időjárás ikon15°

Csak felfüggesztettet kapott a rendőröket fejük szétverésével fenyegető fejszés marcali

A Kaposvári Járási és Nyomozó Ügyészség felfegyverkezve elkövetett hivatalos személy elleni erőszak bűntette miatt gyorsított eljárásban – az elkövetéstől számított 15 napon belül - állította bíróság elé azt a 61 éves marcali férfit, aki egy fejszével fenyegette a vele szemben intézkedő rendőröket – közölte a főügyészség.

Az üggyel kapcsolatban ismertetik: a Marcali Rendőrkapitányság Bűnügyi Osztályának nyomozói 2018. június 27. napján a vádlott házához mentek abból a célból, hogy gyanúsítotti kihallgatásra előállítsák egy másik ügy miatt. Mikor a vádlott ajtót nyitott nekik, a rendőrök látták, hogy a férfi fejszével a kezében nyitott ajtót, majd azt maga előtt tartva, a fejsze élét a nyomozókra irányozva megindult feléjük, miközben azzal fenyegetőzött, hogy megöli őket, illetve „szétveri a fejüket”, ha nem mennek el.

Erre a rendőrök a biztonságos távolságot tartva hátrálni kezdtek a vádlott elől, miközben fegyverüket tűzkész állapotba hozták – folytatta a közlemény – azonban azt használniuk nem kellett, mivel a vádlott a többszöri felszólításukra végül önként letette az élet kioltására alkalmas eszközt. A vádlottat ezután a nyomozók megbilincselték és előállították a Marcali Rendőrkapitányságra.

A Marcali Járásbíróság – osztva az ügyészség indítványát – a büntetlen előéletű vádlottal szemben 2 év börtön fokozatú szabadságvesztést szabott ki, melynek végrehajtását 3 évi próbaidőre felfüggesztette. Az ítélet jogerőre emelkedett.

Forrás: Somogy Megyei Főügyészség - Híradó

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató