2024. április 26. - Ervin
EUR : 392.92
USD : 366.32
Időjárás ikon15°

Spanyolország most a soros, nagyon meg akarnak felelni

Mintegy 900 migránst mentettek ki az elmúlt két napban az Ibériai-félszigettől délre – közölte a spanyol parti őrség szerdán.

Az illegális bevándorlók megnövekedett száma fokozott nyomásnak teszi ki a spanyol állam infrastruktúráját. A menedékkérők egy része ezért a dél-spanyol Algeciras városának kikötőjében horgonyzó egyik mentőhajón tölti az éjszakát, ugyanis a migránsok fogadására és azonosítására átalakított sportlétesítmények megteltek.

A parti őrség szerint több mint száz migráns várja, hogy partra juthasson, 48 közülük egy éjszakát már a mentőhajó fedélzeten töltött. A tengeri mentőszolgálat szerdán 387 embert vett fel 29 csónakról a Gibraltári-szorosban. Kedden 484 migránst mentettek ki 30 csónakról. A Spanyolországba érkező migránsok száma az idén túlszárnyalta a Földközi-tengeren keresztül Olaszországba érkezőkét is.

A Nemzetközi Migrációs Szervezet (IOM) egyik friss összesítése szerint az év eleje óta július 18-ig bezárólag 18 653 migráns érkezett Spanyolországba, és közel 300-an vesztették életüket a tengeren átkelés közben. Idén összesen legalább 1400 migráns fulladt a Földközi-tengerbe.

MTI korrigálva

Kapcsolódó:

https://www.vadhajtasok.hu/2018/06/28/a-spanyol-miniszterelnok-titokban-talalkozott-a-nyitott-hatarok-szoszolojaval-george-sorossal/
Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató