2024. április 26. - Ervin
EUR : 392.92
USD : 366.32
Időjárás ikon15°

A rendőrség már nem tudja kezelni a helyzetet Amszterdam központjában

A rendőrség Amszerdamban már képtelen fentartani a törvényt és a rendet. Amikor leszáll az este, sötétedés után elszabadul a pokol a "dzsungelben"!

"A városközpont éjjelre már egy városi dzsungellá változik." Virágzik a bűnözés és az abból befolyó pénzek, nincs már hatóság és a rendőrség sem képes többé fentartani a rendet és kezelni a helyzetet - figyelmeztetett a város ombudsmanja, Arre Zuurmond.

Multikulti gyönyör, avagy Rotterdam után Amszterdam is elesik és a bevándorló bandák, bűnszervezetek fellegvárává válik.

A kábítószert nyíltan árusítják az utcákon, a gyalogos részére kijelölt helyeket autó- és kerékpárversenyekre használják, mindennaposak a lopások és egyéb bűncselekményekkel szembesülhetnek a városrész lakói - mondta az ombudsman.

Korábban Zuurmond három CCTV kamerát állított fel a forgalmas Leidseplein téren, melyet a városközpont délnyugati részén található bárok és klubok megfigyelésére használtak. A megfigyelési kísérlet eredményeként kirobbanó tények meglehetősen lehangolónak bizonyultak.

Egy éjszaka 900 bűncselekményt számoltunk össze, főként a éjjel 2:00- től hajnal 4:00 óráig" - tette hozzá az ombudsman.

"Robogókkal versenyeznek a gyalogos területeken, sokan kiabálnak, drogokat vásárolnak, lopnak" - hozzátéve, hogy a rendőrség gyakran nem is próbál beavatkozni.

A hírhedt piros lámpás negyed utcái szintén magas bűnelkövetési arányt mutatnak.

Amszterdam minden évben 18 millió turistát fogad - többet, mint Hollandia. A várost nemrégiben egy sor erőszakos incidens sújtotta. Június végén egy motorkerékpár-banda tagot tartóztattak le, miután állítólag egy rakétát lőtt egy irodaházra, amely egy amszterdami magazinnak a kiadójáé. Néhány nappal később egy teherautó a holland fővárosban, a De Telegraaf napilap portájának rohant, amit a rendőrség szándékos támadásnak tartott. Egyik esemény sem okozott személyi sérüléseket.

Rt.com nyomán Vadhajtasok.hu
Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató