2024. április 27. - Zita
EUR : 392.92
USD : 366.32
Időjárás ikon15°

Pénteken lehúzza a redőnyt Soros budapesti intézete

Pénteken bezárja budapesti irodáját a Nyílt Társadalom Intézet, de Koncz E. Katalin, az itteni irodavezető nem költözik a többiekkel Berlinbe, huszonöt év után befejezi a közös munkát Soros Györggyel.

A most költöző és augusztus 17-én (pénteken) bezáró magyar iroda vezetője a 168 Órának adott interjút. A korábbi irodavezető azt mondta, nincs jól, de majd jól lesz, most még huszonöt évet kell lezárnia és elengednie, ami megviseli.

Épp 25 éve kezdtem felépíteni egy intézetet, amit most szét kell szednem. A legrosszabb azt nézni, ahogy sivataggá válik az iroda: dobozok mindenfelé, mindenki csomagol, s eltűnnek a kollégáim.

A lapnak azt mondta, neki eszébe sem jutott, hogy költözzön Berlinbe,

Persze mindenkinek komoly magánéleti döntéseket kellett meghoznia, de ha megérkeznek Berlinbe, ott már biztonságban és egy csodálatos irodában, jó körülmények közt lesznek. Új lendülettel, új energiával folytatódhat a munka. De ezek az emberek nem maguktól határoztak úgy, hogy elmennek Magyarországról. Én viszonylag korán eldöntöttem, ha nem tudjuk a tevékenységünket folytatni, akkor számomra itt a vége, nem megyek tovább.

(hvg.hu)

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató