Vadhajtások

Egy migráns egy svéd nő megerőszakolásával ünnepelte állampolgárságát – “Most már azt teszek, amit akarok!”

Egy 29 éves migránst börtönre ítéltek, mert megerőszakolt egy nőt egy nyilvános fürdőben a Stockholmon kívül fekvő szigetcsoporton található Ingarö-szigeten, jelentette Fria Tider. Az ítélet szerint a férfi belökött a vízbe a fürdő partjáról egy nem túl jól úszó nőt és a vízben vitte véghez az erőszakot. Amikor a nő segítségért próbált kiáltani, elkezdte húzgálni a haját és több alkalommal a víz alá nyomta. Ezenkívül meg is harapta a nőt, aki zokogott és rettegett, hogy megfullad, könyörgött a férfinak, hogy hagyja abba. 

Az erőszak után megtiltotta az áldozatnak, hogy bárkinek beszéljen a történtekről és elmondta neki, hogy ő már svéd állampolgár, így bármit megtehet vele. Azt is állította, hogy a közösülés kölcsönös beleegyezésen alapult, mely állítását az eljáró kerületi bíróság nem fogadta el. Majd bevallotta, hogy helytelenül cselekedett – haramot követett el –  és azt is hozzátette, hogy a nőnek el kellene látogatnia egy imámhoz. “Ha muszlim nő vagy, akkot szűznek kell maradnod a házasságkötésig” – jegyezte meg. Azt is elmondta, hogy napkeltekor Allahtól kért megbocsátást. 

A 29 éves elkövetőt a helyi bíróság három év börtönre ítélte nemi erőszakért és 12 000 euró kártérítés kifizetését ítélte meg a sértett fél részére. Azonban a jelenleg érvényben lévő törvények alapján a férfit nem lehet kiutasítani, mert svéd állampolgár.

Geib Hajnalka – Vadhajtások.hu