Vadhajtások

Nyílt levelünk Koncz Zsuzsához: Takarodj!

Kedves Zsuzsa,

4 napja vettük észre azt a videot, amiben elfajzott népnek tartod a magyart és ugyanígy a magyar nyelvet is. Bevalljuk, hogy eddig elkerülte a figyelmünket, hiszen ez 2017-ben került a nyilvánosság elé. Ezért osztottuk meg mi is, Vadhajtások, mintegy felmelegítve, hogy ne merüljön feledésbe illetve hogy eljuttassuk azon emberekhez, akik esetleg még nem látták e remek interjúdat.

Több, mint 4500-an osztották már meg, kedves Zsuzsa, több, mint 40 ezren olvasták már nálunk, és több, mint 600 hozzászólás érkezett.

Ezért most nyílt levelünkben tolmácsoljuk az emberek véleményét és mintegy összegyúrva azt, pár dolgot ki is emelnénk.

Ahhoz képest, hogy te a magyar nyelvet és a magyar népet elfajzottnak tartod, jól megéltél belőlünk, ebből az elfajzott népből. Ez az elfajzott nép tölti meg koncertjeiden a csarnokokat. Nagyon reméljük, hogy nem sokáig. Ezen az elfajzott nyelven énekelsz és egy pár díjat be is sepertél, amit ezek az elfajzott magyarok adtak neked.

Az elfajzott díjaid listája a teljesség igénye nélkül:

Liszt Ferenc díj (1977),

Érdemes művész (1989),

A Magyar Köztársasági Érdemrend Tisztikeresztje (1995),

A Magyar Köztársasági Érdemrend Középkeresztje (2006),

Kossuth-díj (2008).

Zsuzsa, ha te valóban ennyire lenézed a népet és a nyelvet, mit keresel még itt? Miért nem takarodsz oda, ahol egy kevésbé elfajzott nép egy kevésbé elfajzott nyelven él? És ha így döntesz, hogy egyszer eltakarodsz innen, a fentebb felsorolt díjakat haladéktalanul add vissza!

Aztán takarodj!

És hogy nyomatékosítsuk a szerinted elfajzott nyelvünket, így adunk a fos dalaidnak pár nem elfajzott nyelven új címeket:

Rohan az idő – the time is running (angol)
Ég és föld között –
Med nebesi in zemljo (szlovén)
Ne sírj kedvesem –
Не плач мій дорогий (ukrán)
Miért hagytuk, hogy így legyen – Чаму нам дазволена быць так (belarusz)

Vadhajtások.hu