Vadhajtások

Morvai Krisztinánál jártunk a könyvbemutatóján | 10 év az EP-ben

Krisztina könyvbemutatóján jártunk!

Tegnap este Morvai Krisztina Kovács Zsolt újságíróval a Polgárok Házában tartott könyvbemutatót interjú formájában frissen megjelent kötetéről, mely a Tíz év az Európai Parlamentben címet viseli.

A felemelő beszélgetésen olyan nemzeti oldalhoz tartozó kiváló személyek társaságában vettünk részt, mint Gaudi-Nagy Tamás, Budaházy György és Budaházy Edda. Montázs formájában készítettünk egy összefoglalót Krisztina ma esti legvadabb, legfontosabb gondolatairól, tapasztalatairól.

Támogatásról…

Európai parlamenti képviselői munkája során Krisztina a baliberális oldalról nyilván nem, de rajtuk kívül a Jobbiktól és a Fidesztől sem kapott soha támogatást, biztatást vagy bárminemű dicséretet. Hozzátette, nem is várta ezt el, hiszen nem politikustársai elismerő szavai motiválták politikai szerepvállalását. Ő végig a magyar nemzetért, a magyar emberekért, hazája iránti kötelességből és szeretetből dolgozott. 

A polgári lét lényegéről…

Polgárnak lenni Krisztina olvasatában azt jelenti, hogy „méltósággal, emelt fejjel, felelősséget vállalva” magunkért, tetteinkért és hazánkért dolgozunk, megyünk előre. Újra és újra emlékeztetnünk kell magunkat arra, hogy erősek vagyunk, küldetésünk van és tudunk küzdeni. Ezen mondatai közben nézett Budaházy Györgyre és említette őt és családját név szerint, akikre mindannyian példaképként tekinthetünk erő és kitartás terén. A Jobbik pálfordulásának egyik legkárosabb következményét is abban látja, hogy az őket kezdetben jellemző küzdelemre kész mentalitást a „balliberális lumpen” szerencsétlenkedés attitűdjére cserélték.

A 2006-os bűnösök felelősségrevonásáról…

Krisztina itt némileg felcsattant: egyfelől odakint „az isiászos Juncker hülyeségeit” kellett hallgatnia évekig, itthon pedig mi történt? Budaházy Györgyéket 125 év börtönre ítélte a magyar bíróság. És mindeközben a „szemkilövető Gyurcsány páváskodik és kígyózik a utcán.” Megjegyezte, ne legyen kétségünk afelől, hogy „ezek ma is közénk lövetnének.” Ezeket a dolgokat végignézni „embertelen szenvedés” volt Krisztina számára, még úgy is, hogy minden adandó alkalommal, minden lehetséges fórumon felemelte a szavát az igazságtalanságok ellen. Hogy miért nem történt elszámoltatás? Krisztina úgy véli, a Fidesz nem akart mártírt csinálni a Kígyóból és a bandájából, pedig „Gyurcsány aztán tényleg mindent megtesz azért, hogy börtönbe kerüljön.” De képzeljük csak el, ahogy felelősségrevonásuk esetén „Verhofstadt és Schultz a börtön előtt állva vállalna szolidaritást” a szemkilövetővel és sápítozna, hogy lám, lám, milyen diktatúra van Magyarországon, ahol a kormány börtönbe záratja politikai ellenfeleit. 

Mi lesz veled, Európa?

Amikor Krisztinát a nyugat-európai helyzetről kérdezte beszélgetőpartnere, arra hívta fel mindannyiunk figyelmét, hogy a mi feladatunk az, hogy a „saját közösségünket, a saját nemzetünket” óvjuk. Csakis a mi felelősségünk, hogy Magyarország kultúráját, értékrendjét tekintve ötven év múlva is ugyanazon a talapzaton álljon, mint ma. Ilyen értelemben felejtsük hát el Európát!

A nyugat-európai helyzetet egyébiránt érzékletesen mutatja, hogy amikor a nők jogaival foglalkozó EU-s FEMM Bizottságnak felvetette, hogy érdemes lenne alaposan megvizsgálni, hogyan hatott a tömeges migráció a nyugat-európai nőkre, egész egyszerűen lenácizták és ezzel le is söpörték javaslatát az asztalról.

Hogyan tovább?

Bár Krisztina rengeteg biztatást, támogatást kap az emberektől arra vonatkozóan, hogy folytassa európai parlamenti munkáját, erre sem jogszabályi lehetőség (függetlenként nem jelöltetheti magát), sem szándék nincs a részéről. Mikor három lánya még kisgyermek volt, rengeteget dolgozott, hisz jogászi munkáját épp olyan elhivatottsággal és szenvedéllyel végezte, mint politikusi szolgálatát. Unokáival, akiknek érkezését nagyon várja, nem szeretné ugyanezt az utat járni. Sokat szeretne velük lenni és „ennek bizony előfeltétele az élet.” Jogvédő és egyetemi docensi munkáját politikusi pályája után folytatni fogja, a továbbiakban ilyen formán járul hozzá hazánk jobbításához.

Krisztina könyvvével kapcsolatos infók:

Megkötöttem a szerződést, november 10-e szombattól várjuk a megrendeléseket,- írja Krisztina. A www.morvaikrisztina.huoldalon aznaptól látható adatokkal és e-mail címen. A Kairosz kiadóval és Kovács Zsolt újságíróval közös könyvünk ára 3200 Ft, az utánvétes házhozszállítás egységesen (a megrendelt könyvek számától függetlenül) 1590 Ft lesz.

A Vadhajtások szerkesztősége természetesen követni fogja Krisztinát. Munkájához jó egészséget és mégtöbb erőt kívánunk!

Vadhajtások.hu