2024. április 27. - Zita
EUR : 392.91
USD : 365.8
Időjárás ikon19°

Ungváron autógumikat égetnek, Kijevben válságértekezletet tartanak

Az új törvényi szigorítás miatt kilátástalan helyzetbe kényszerített külföldi rendszámú autósok nem vártak hétfőig, már ma, azaz vasárnap elkezdtek tiltakozni – számolt be a KISZó.– Ungváron a megyeháza előtt gumiabroncsok égnek, – hétfő reggeltől megbénulhat a csapi átkelő, – Lemberg megyében több ukrán–lengyel átkelőt már ma blokád alá vettek a tüntetők, – A belügyminisztériumban operatív munkacsoport alakult, a nemzeti rendőrség megerősítette a szolgálatot. Ungváron vasárnap kora este a megyeháza előtti téren kezdtek el gyülekezni a dühös autósok, rengeteg gumit hoztak magukkal, amit meggyújtottak.A rendőrség nagy erőkkel vonult ki, a tűzoltók is megérkeztek, de a tüntetők nem engedik, hogy eloltsák a lángokat. Már több százan lehetnek helyszíni beszámolók szerint. Bejelentették, hétfő reggeltől a csapi Tisza ukrán–magyar határátkelőt fogják blokád alá vonni.
Kijevben hétfő reggelre válságértekezletet hívtak össze a belügyminisztérium égisze alatt.
Felállítottak egy operatív törzset, amiben helyet kapott Szerhij Jarovij első belügyminiszter-helyettes, Szerhij Knyazev országos rendőrparancsnok, Petro Cihikal, az állami határőrség parancsnoka, Olekszandr Vlaszov, az állami fiskális szolgálat vezetője. A nemzeti políciát kiemelt készenléti állapotba helyezték.
Elemzők szerint egyáltalán nem lehet kizárni, hogy a megmozdulások hatalomellenes tüntetésekké válnak. Sokan emlékeztetnek, a 2004-es és a 2013-as forradalmak is ilyenkor, télvíz idején kezdődtek el…
Forrás: Karpathir.com
Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató