Vadhajtások

Újabb német agyrém: gyerekek öltözködése alapján keresik a nácikat

Újabb botrány tört ki a német nagykoalíción belül, mivel a szocdemek családügyi minisztere egy olyan kiadványhoz adta a nevét, ami arról szól, hogyan tudják a tanárok meghatározni az adott gyermek szüleinek a politikai nézeteit az öltözködése alapján,- írja az Origo.

Berlini iskolákban egy hivatalos kiadványban hívják fel a tanárok figyelmét arra, ha valamelyik diákjuk szülei nácik lennének. A majdnem 60 oldalas kiadvány célja az, hogy segítséget nyújtson abban, hogy a tanárok kellő biztonsággal kiszúrhassák egy diák öltözködéséből, hogy a szülei nácik-e– írta a berliner-kurier.de.  

 

Ilyen ismertetőjegy többek között lányoknál a szoknya és a fonott lófarok viselése, fiúknál a sportos öltözködés. A cikkből az is kiderült, hogy állítólag volt példa arra, hogy egy szélsőséges családot az öltözködés alapján sikerült leleplezni.

A kiadványhoz, amelyet az antifasiszta Amadeu Antonio kiadvány jelentetett meg, Franziska Giffey szociáldemokrata családügyi miniszter írt előszót. Mindez pedig újabb vitát okozott a nagykoalíción belül, mivel a CDU több politikusa teljesen abszurdnak nevezte a kiadványt, és szerintük vissza kellene azt vonni. A kiadványt a bevándorlásellenes Alternatíva Németország is teljesen elképesztőnek nevezte, és elképedve tapasztalják, hogy az állítólag világnézetileg semleges nagykoalíció egyik minisztere ilyen brosúrához adja a nevét.