2024. április 26. - Ervin
EUR : 393.51
USD : 368.35
Időjárás ikon13°

Őrizetbe vették a szurkolókra támadó biztonsági embert

Szombat este az újpestiek fogadták a címvédő Vidit. Ám a találkozó megint a szurkolókról és a biztonsági szolgálat incidenséről marad emlékezetes.Az Újpest drukkerek hónapok óta tiltakoznak a belga tulajdonos ellen. Pláne dühösek voltak a drukkerek a kupafiaskó miatt, múlt szerdán az NB2-es kaposváriak búcsúztatták a lilákat. A szombati meccsen is paprikás volt a hangulat, viszont a fővárosi fanatikusok így is bemutattak egy impozáns látványt. Ez nem tetszett a biztonsági szolgálatnak és ismét nézeteltérés alakult ki a felek közt. A szócsata mellett ütésváltás is történt, a szekusok vezére még egy szurkolót leütött. A találkozó végén azonban a rendőrök várták a lelátóról haza igyekvőket, de nem a drukkereket, hanem a verőlegények után kutakodtak. Egyiküket elő is állították, a korábbi Újpest szurkolót, B.Zsoltot. A Jobbik Újpest alapszervezetének alelnöke, a hasonlóan lila-fehér szimpatizáns Szabó Balázsék feljelentéssel éltek B.Zsolt és ismeretlen tettesei ellen.  
Tegnap este a Jobbik helyi szervezete is feljelentéssel élt :
"a lelátón történtek kimerítették a garázdaság vétségét, miután a fent nevezett személy kihívóan közösségellenes, erőszakos magatartást tanúsítva másokban megbotránkozást és riadalmat keltve több embert bántalmazott. Tettét – ismeretlen kollégáival közösen – csoportosan, a köznyugalmat súlyosan megzavarva, nyilvános rendezvényen követte el".
Mivel a Szusza Ferenc stadion is be van kamerázva, elvileg a hatóságoknak - és persze a klubnak is - nem lesz nehéz dolga beazonosítani a verekedőket. Ugyanakkor remélhetőleg arra is választ adnak a rendőrök, hogy a fehér kabátos kinek az utasítására verte az újpesti szurkolókat, illetve miért nem léptek közbe a biztonsági szolgálat emberei.
A videó akkor készült, amikor a kapu mögötti szektorokat elkezdték kiüríteni. Látható, amint az egyik biztonsági őr a nyakánál ragadja meg az egyik szurkolót, és dobja ki a satdionból. Az is látható, hogy a szurkolókat megütő fehér kabátos férfi a biztonsági szolgálat embereivel közösen "intézkedik".
A rendőrség megerősítette azt az információnkat, hogy a verekedőt a rendőrök 72 órára őrizetbe vették:
"a helyszínen a rendőrök egy férfit elfogtak, vele szemben a BRFK IV. kerületi Rendőrkapitánysága garázdaság bűntett miatt indított büntetőeljárást. A rendőrök a férfit előállítását követően gyanúsítottként hallgatták ki, majd őrizetbe vették és előterjesztést tettek letartóztatásának indítványozására"
Alfahír nyomàn
Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató