2024. április 26. - Ervin
EUR : 392.92
USD : 366.32
Időjárás ikon15°

Bundás Andi, cöfcöfcöf Bence és Vadai is harcba hív

Harmadik napja tart az ellenzéki őrület. 

Sneider Tamás a Jobbik jelenlegi elnöke (amúgy hivatalosan még Vona Gábor. - a szerk.) azt mondta, nagyon elégedett a megjelent jobbikosok számával, több százan vannak a téren szerinte. Örülne, ha egészen vasárnapig kitartanak a tüntetéssorozat. Arról is beszélt, hogy felháborítónak tartja Volner János (Mi Hazánk) nyilatkozatát, miszerint a Betyársereget uszítaná a tüntetőkre.

A füstös momentumos jogtalanságról beszélt

Donáth Anna, akit csütörtök este letartóztattak a rendőrök, azt mondta, nem az a lényeg, hogy pont őt vitték be, mert nem őt egyedül vitték el, de szerinte ez jogtalanul történt.

"Amikor engem letepertek, nem a Momentum alelnökét vitték be, hanem egy tüntető lányt, aki háttal állt a sorfalnak" - mondta, ezért szerinte jogtalanul vitték be őt is és másokat is, akik békésen jelezték az elégedetlenségüket, kiabáltak és tüntettek csak. "Nem illegális cselekményt csináltam, hanem figyelemfelkeltő eszközzel éltem" - tette hozzá.

Azt mondta, a rendőröktől tegnap megtudta, hogy ők már 600 órát túlóráztak az idén, és az ország minden részéről rendelték őket fel Budapestre a tüntetésekre.

Vasárnap délután 3-ra hívja a tüntetőket a Hősök terére.

Bundás Andi katonai diktatúrát vizionált

"Kedves ellenzéki vandálok, Soros-kitartottak, liberális anarchisták" - szólította meg az összegyűlteket a neojobbikos Varga-Damm Andrea, aki szerint azok hívják így a tüntetőket, akik nem is dolgoztak életükben, csak politikusok.

Arról beszélt, hogy egy színpadon áll az összes párt képviselője, de szerinte az ország helyzete indokolja ezt, majd azt sorolja, hogy milyen állapotban van most Magyarország.

Beszélt a honvédelemmel kapcsolatos, szintén a szerdai botrányos parlamenti ülésen elfogadott törvényről is, amely szerinte azt készíti elő, hogy kormányváltás esetén a katonasággal tartsák meg a hatalmat. A közigazgatási bíróságokat is szóba hozta, szerinte ezek miatt tüntetni sem lehet majd.

"A demokrácia ezt a kormányt zavarja" - mondta. Beszélt arról is, hogy Orbán hogyan viselkedett a szerdai parlamenti ülésen, ahol szerint "Raszputyinok" vették körül, akik táskahordók voltak csak egész életükben.

Azt mondta, ezt a hatalmat el kell kergetni, de nem szabad felülni a provokátoroknak, mert a hatalom csak akkor fog cselekedni, ha erőszakossá válnak. Arra szólított fel, hogy az erőszak határát ne lépjék át.

Vadai folytatja az ellenállást

A DK-s Vadai Ágnes azt teszi szóvá, hogy nem normális, hogy őt és az ellenzékieket a kormány nem tekinti magyaroknak, hanem folyton különböző nevekkel illetik őket arra hivatkozva, hogy nekik többségük van. Szerinte a társadalomban már nem biztos, hogy megvan a kormány többsége, különösen a "rabszolgatörvény" szerdai elfogadása óta.

"Folytatni fogjuk az ellenállást, senki ne gondolja, hogy abbahagyjuk" - mondta, és azt is hozzátette, Kövérnek üzeni, hogy nem érdekli a büntetés, akár minden héten megbüntetheti az ellenzéki képviselőket, de ők akkor is folytatni fogják a tiltakozást. Arról is beszélt, akármit csinál az ellenzék a parlamentben, nem veszik figyelembe az ellenzéki választókat.

Tordai: "Csináljatok megint egy nagy bulit!"

Tordai Bence arról beszélt, hogy szerdán "erkölcsi véglények" megpróbálták átnyomni a rabszolgatörvényt, de az ellenzék megpróbált ellenállni a parlamentben, ahogy azt magyar embernek kell egy ilyen helyzetben. Azt mondta, az ülésteremben elindította a telefonját és belenyomta Orbán arcába az élő közvetítés során, ezt azóta 2,3 millióan látták.

Azt mondta, lehet, hogy szerdán ő (Tordai) volt a nap embere, csütörtökön Donáth Anna, de ma is valaki a nap embere lesz, minden nap lesz valaki, aki viszi tovább az ügyet és a lángot.

Arra kérte a tömeget, hogy mindenki kapcsolja be a fényt a telefonján és fordítja a saját arca felé, mert ők maguk hozzák el a megváltást.

Még nincs dolguk otthon

A rendező, Krasznahorkai Emma bejelentette, hogy a tüntetés hivatalos része véget ért.

Közben a demokraták megszavaztatták a tüntetőkkel, melyik hidat foglalják el: a Margit híd nyert, bár felmerült, hogy a 2-es metróba menjenek.

Forrás: Kuruc.info

Facebook oldalunkon több ÉLŐ bejelentkezésünk volt. 

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató