2024. április 27. - Zita
EUR : 392.91
USD : 365.8
Időjárás ikon19°

Az Oktatási Hivatal válasza kérdéseinkre

Most szombaton lesz az általános iskolások központi írásbeli felvételi vizsgája, délelőtt 10 órától. Erre a napra szervezett ismét tüntetést a pár ezres „többség” Budapest Blokád néven, de szerte az országban félpályás útlezárásokat terveznek.

A fővárosban már a reggeli órákban elkezdik a metróhálózat - illetve a lehetséges és esetleges tömeg miatt kiküldött pótlóbuszok - folyamatos terhelését.

Arra biztatnak, hogy oda-vissza utazzanak az emberek, és ha jönnek a pótló buszok, akkor már jegyet sem kell venni. Utazzanak azzal is, ingyen és következmények nélkül, csak hogy megbénítsák a főváros közlekedését!

Felfigyeltünk arra, hogy a PDSZ (Pedagógusok Demokratikus Szakszervezete) is sztrájkolni készül, ezért megkerestük az Oktatási Hivatalt és megkérdeztük, hogy felkészültek-e az esetleges tanár sztrájkra, valamint arra, hogy a gyerekek nehezebben tudnak eljutni a felvétel vizsgákra.

Válaszunkban a következőt írták:

„Bízunk abban, hogy az iskolák mindent megtesznek annak érdekében, hogy a felvételi eljárás zökkenőmentes legyen, nem számítunk fennakadásra.”

Mi is bízunk abban, hogy felkészültek az iskolák, mert lehet, hogy egy-két szülő nem fogja díjazni és jó szemmel nézni, hogy a gyerekük nem tudja megírni a továbbtanulásához szükséges vizsgát, mert a „többség” éppen ezen a napon akar újabb forradalmat kirobbantani.

VadGyula – Vadhajtasok.hu

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató