2024. április 27. - Zita
EUR : 392.92
USD : 366.32
Időjárás ikon15°

A mai soron kívüli házbizottsági ülésen repülhet is Szívós szemű Márta

A PestiSrácok.hu információi szerint ma délután soron kívüli házbizottsági ülést tartanak az Parlamentben, melyet Kövér László házelnök hívott össze. A PS múlt héten írta meg, hogy Demeter Márta vélhetően megbukott a nemzetbiztonsági felülvizsgálati eljáráson és ezért kizárhatják a honvédelmi és rendészeti bizottságból. Kövér László házelnök emellett az országgyűlési törvényben, valamint a NATO parlamenti közgyűlés alapszabályában rögzített jogkörével élve tavaly december 21-én visszavonta Demeter Márta képviselő NATO parlamenti közgyűlési tagságát, egyben felkérte Keresztes László Lóránt frakcióvezetőt, hogy jelöljön a frakcióból új tagot, hogy az LMP közgyűlésbeli képviselete a jövőben is megvalósulhasson.A Ház elnöke, Kövér László ma soron kívüli házbizottsági ülést hívott össze, amelyre a Parlament összes frakcióját meghívta – tudta meg a PestiSrácok.hu.

Ennek témája az LMP-s Demeter Márta ügye lesz, akiről portálunk elsőként írta meg, hogy a Kövér László kezdeményezésére indult nemzetbiztonsági felülvizsgálati eljáráson megbukott. Kövér felkérte a frakciókat, hogy tegyenek javaslatot a házbizottsági ülésen a képviselőnő sorsát illetően, úgy tudjuk, hogy maga a házelnök vélhetőleg az LMP-s alelnök kizárását kezdeményezi majd a honvédelmi- és rendészeti bizottságból.

Ezt nagy valószínűséggel a kormánypárti többség meg is szavazza, így Demeter kikerülhet a bizottságból.

Ismert, az LMP politikusnője a bizottság alelnöke volt, azonban egy iratbetekintésre hivatkozva azzal vádolta meg Orbán Viktort, hogy lányát a honvédség repülőgépével utaztatta, ám még aznap kiderült, hogy összekeverte a miniszterelnök lányát a Cipruson szolgálatot teljesítő Orbán L. százados Flóra nevű lányával.

 A történtek után Kövér László az Alkotmányvédelmi Hivatal főigazgatójánál kezdeményezte az LMP-s politikus nemzetbiztonsági felülvizsgálatát, a Fidesz képviselőcsoportja pedig Nemzeti Adatvédelmi és Információszabadság Hatósághoz fordult, amely megállapította, hogy az ellenzéki politikus nem nyilvános „minőségű” adatokat hozott nyilvánosságra. A Központi Nyomozó Főügyészség (KNYF) pedig hivatali visszaélés gyanújával rendelte el a nyomozást Demeter Márta ügyében, aki ellen többen is feljelentést tettek. A gyanú szerint az LMP társelnöke harminc évre titkosított, nem nyilvános, érzékeny katonai adatokat tett közzé, felvetve a hivatali visszaélés gyanúját. Amennyiben a mai ülésen a frakciótagok megszavazzák Demeter Márta kizárását, a politikus természetesen elesik az bizottsági alelnöki fizetésétől is.

Forrás: Pestisracok.hu
Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató