Vadhajtások

Németországnak ez is sikerült: Hidzsábban a nemzetközi parkettán

Hidzsábban a nemzetközi parkettán

Zeina Nassar most már az aranyéremért is boxolhat fejkendőben. A német bajnoknő 2013 óta boxol Németországban hosszú sportdresszben és kendőben, és most megnyíltak előtte a kapuk a nemzetközi sportvilágba az igazi nagy álmok felé.

Ugyanis a Nemzetközi Boxszövetség (AIBA) a német Boxszövetség kérésének eleget téve megváltoztatta az öltözködési szabályokat a női harcokban, így a jövőben részben elfátyolozott boxolók is indulhatnak olimpiai és nemzetközi versenyeken. Németország már 2013-ban változtatott szabályain, hogy az akkor 15 éves lány a nemzeti címversenyeken részt vehessen.

A boxoló az Instagramján is közzétette a hírt, hogy a sporthidzsáb engedélyezve lett, és nagyon örült az újításnak, hisz a tokiói olimpia az álma, ami így már lehetséges.

 

 

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

 

Die International Boxing Association hat das Tragen von Sport-Hijabs in internationalen Kämpfen endlich genehmigt! Ein großer Gewinn für mich, ein großer Gewinn für Frauen auf der ganzen Welt. __________ وافقت الرابطة الدولية للملاكمة أخيرا على ارتداء الحجاب الرياضي في مباريات عالمية فوز كبير بالنسبة لي ، فوز كبير للنساء حول العالم __________ The International Boxing Association has finally approved the wearing of sport hijabs in international fights! A huge win for me, a huge win for women across the world. Foto ©️Felix Hoffmann

Zeina Nassar (@zeina.boxer) által megosztott bejegyzés,

 

 

 

 

N.V. – Vadhajtások.hu