Vadhajtások

Rendkívüli kongresszust tart a csicskapárt

Ma tartja rendkívüli kongresszusát a Jobbik. A küldöttek az Állami Számvevőszék által kiszabott két, összesen mintegy egymilliárd forintos bírság okozta helyzetről tanácskoznak.

E hónap elején jelentette be Sneider Tamás pártelnök, hogy rendkívüli kongresszust tartanak, amelynek két napirendi pontja “a Jobbik megszűnésének lehetősége”, ami a parlamenti frakció végét is jelentené, a másik “a nemzeti ellenállás folytatásának megtárgyalása”.

Akkor arról beszélt, az a kérdés, “tudjuk-e tovább folytatni a politikai tevékenységünket mint Jobbik”. Jelezte, az eddig kirótt szankciók behajtása ellehetetleníti érdemi részvételüket az európai parlamenti választási kampányban.

Varga-Damm Andrea, a Jobbik országgyűlési képviselője a múlt héten úgy nyilatkozott, a tanácskozás teljes mértékben technikai jellegű kérdésekkel foglalkozik. A fórum elé kerülő alapszabály-módosítással a számvevőszék újabb szankciója okozta helyzetre válaszolnak, nem érintve a párt mindennapi életét.

Csütörtökön sajtótájékoztatón, kérdésre válaszolva azt közölte Z. Kárpát Dániel, a párt alelnöke: az országgyűlési választáshoz hasonlóan “az utolsó pillanatig kicentizi” a Jobbik az európai parlamenti választási lista állítást, de ez nem a rendkívüli kongresszuson történik meg.

Forrás: Hunhír