2024. április 27. - Zita
EUR : 392.92
USD : 366.32
Időjárás ikon15°

Körbevették az elnöki palotát a tüntetők Belgrádban - zajlik a soros forradalom...

A Belgrádban fokozódnak az események: miután tegnap a tévészékházba törtek be tüntetők (majd utána a rendőrök kiverték őket), vasárnap a Aleksandar Vucic elnök távozását követelve körbevették a belgrádi elnöki palotát. A dühös tömeg a köztévé épülete után ma az elnöki palotát rohanta meg.

Néhány huligánt, akiket az Unió Szerbiáért egyik vezére, Bosko Obradovic vezetett a helyszínen rátámadták a rendőrökre. Fizikailag támadták meg a rendőreinket és megpróbálták áttörni a kordonokat - mondta a szerb belügyminiszter.

Reggel több mint ezer tüntető gyűlt össze Belgrád központjában, az elnöki rezidencia előtt. Aleksandar Vucic elnök sajtótájékoztatójának kezdete után a tüntetők áttörtek a kerítésen, és blokkolták az épület bejáratát. A biztonsági erők azonban nem engedték be őket.

A tömeg az elnök, miniszterelnök és más közjogi méltóságok távozását követeli, de a köztévé vezérigazgatójának is mennie kellene. Továbbá szabad választásokat, szabad médiát követelnek. Az elnök fasisztának nevezte sajtótájékoztatóján az ellenzéki vezetőket.

A rendőrség könnygázt is bevetett.

Forrás: Sputnik - Hunhír

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató