Vadhajtások

Holland rendőrség: az Utrechtben lövöldöző török és az áldozatok között nincs közvetlen kapcsolat

Hazudott a török…

Korábban a török Anadolu hírügynökség számolt be arról, hogy a férfi „családi ügyek miatt” lőhetett rá családtagjaira.

A hírt a 37 éves török születésű Gokmen Tanis rokonaira hivatkozva hozták le. Azonban a holland rendőrség ma a hír ellenkezőjét erősítette meg: az elkövető és áldozatai nem álltak egymással semmilyen kapcsolatban – jelentette a Sputnik News.

A rendőrség Twitter oldalán számolt be arról, hogy az elkövetőt az utrechti Oudenoordon fogták el egy házban, és nincs kapcsolat közte és az áldozatok között. Az Utrechtben tegnap elkövetett támadás következtében hárman veszítették életüket.

A rendőrség nagy erőkkel kutatott a tettes után és meg is találták Tanist, mellette még két másik embert vettek gyanúsítottként őrizetbe. Jelenleg lehetséges terrorista szándékkal elkövetett emberölés vádjával tartják fogva, bár más esetleges indítékok után is nyomoznak a rendőrök.

A holland Algemern Dagblad újság beszámolója szerint a 37 éves Gökmen Tanis március 4-én bíróság elé állt nemi erőszak, áldozatának többszöri erőszakos bántalmazásának és a nő otthona felgyújtásával való fenyegetés vádjával. 2013-ban a Törökországban született férfit emberölési kísérlettel gyanúsították, ‘mert tüzet nyitott egy lakóházra.’ Az elmúlt években betöréssel, bolti lopással, ittas vezetéssel és rendőr elleni bántalmazással gyanúsították.

Geib Hajnalka – Vadhajtasok.hu