2024. április 27. - Zita
EUR : 392.92
USD : 366.32
Időjárás ikon15°

A csicska LYobbik kacsintgat a Néppárt felé

Gyöngyösi Márton listavezető egy olyan forgatókönyvet is elképzelhetőnek tart, hogy csicskapártja felvételét kéri az EPP-be.

A Jobbik képviselői eddig a függetlenek között ültek az Európai Parlamentben. Gyöngyösi Márton, a párt elnökhelyettese és EP-listájának vezetője elmondta, hogy az uniós választást követően szeretnének egy olyan „jobbközép, konzervatív pártcsaládhoz csatlakozni”, amelynek értékrendje közel áll a Jobbik elveihez.

A Jobbik számára az előttünk lévő két hónapban a kampány és a lehető legjobb eredmény elérése az elsődleges, azzal, hogy melyik pártszövetséghez akarnak tartozni, ráérnek május végén, az eredmények ismeretében foglalkozni. Már csak azért is ehhez tartják magukat, mert még a látszatát is szeretnék elkerülni annak, hogy a Jobbik előre pozíciókért lobbizik

– hangsúlyozta Gyöngyösi Márton a Népszavának adott interjújában.

Sneider skinhead azonban nem tartja jó ötletnek beülni a Fidesz mellé.

„annyira különbözik a két párt politikája”

- mondta korábban egy beszélgetésben. Ám, most hogy felfüggesztették a Fidesz tagságát (és a magyar kormánypárt esetleges kizárása is a lehetőségek között van) ismét terítékre kerülhet az ügy.

A Népszava információi szerint a Jobbik már folytatott „puhatolózó tárgyalásokat” az Európai Néppárttal, de Gyöngyösi szerint ez a megfogalmazás nem pontosan fedi a valóságot:

személyes ismeretségek révén informális kapcsolatfelvételek történtek. Ezek a találkozások nem nevezhetők a tagfelvételi kérelmet előkészítő tárgyalásoknak

– mondta. Céljuk elsősorban az volt, hogy minél szélesebb körben megismertessék programjukat, bemutassák, a Jobbik milyen „vízióval rendelkezik az Európai Unióról és az EU-ban helyet foglaló Magyarországról”.

Népszava nyomán

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató