2024. április 26. - Ervin
EUR : 392.92
USD : 366.32
Időjárás ikon15°

Identitáriusok: térjenek haza a szíriai migránsok, és építsék újjá országukat

Az Identitárius Mozgalom számos plakátot helyezett el berlini busz- és metrómegállókban, amelyeken arra kérik a szíriai migránsokat, hogy térjenek haza, mivel felszabadult az országuk az Iszlám Állam uralma alól.

A mozgalom szerint az Iszlám Állam felszámolása után azoknak, akiknek eddig menedéket adtak Németországban a háború miatt, vissza kell térniük hazájukba, segíteniük kell újjáépíteni országukat és a régiót a Közel-Keleten.

A nemzetközi terrorellenes koalíció helyi szövetségese, a Szíriai Demokratikus Erők (SDF) március végén közölte, hogy elfoglalták a dzsihadisták utolsó bástyáját, Baghúz városát. Ez azt jelenti, hogy már nincs olyan terület Irakban és a vele szomszédos Szíriában, amit a terrorszervezet tartana irányítása alatt.

Felszólították a német kormányt is, hogy érdemben reagáljanak a területet érintő változásokra, segítsék elő a migránsok hazatérését, mivel Szíriának minden egyes állampolgárára szüksége van az újjáépítéshez és ahhoz, hogy minden újra visszatérhessen a régi kerékvágásba.

A cég, amely biztosította a plakáthelyeket, elítélte a mozgalom akcióját és közölték, hogy többé nem adnak felületet az Identitáriusoknak.

Tavaly januárban a mozgalom Németország-szerte olyan plakátokat helyezett ki a szervezet központjainál és irodáinál, melyen elítélték a baloldali erőszakot.

Forrás: 888.hu

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató