2024. március 19. - Bánk, József
EUR : 394.46
USD : 361.89
Időjárás ikon

Londonban a fagyasztóból szedték ki a magyar lány holtesttét

Magyar nő holttestét találták meg egy londoni lakásban - közölte kedd este a Scotland Yard.

A londoni rendőrség bejelentése szerint a nyomozók még április 26-án, bejelentés alapján vonultak ki a kelet-londoni Canning Town városrész egyik lakásába, amelynek mélyhűtőjében két női holttestet találtak. A kedd esti tájékoztatás szerint az egyik áldozat a 34 esztendős Sz. H., aki magyar állampolgár volt, és több éve élt az Egyesült Királyságban, bár bejelentett állandó lakcíme nem volt.

A rendőrség szerint a másik áldozat a 38 éves, háromgyermekes Mihrican Mustafa, akinek eltűnését tavaly májusban jelentették be. A Scotland Yard ismertetése szerint az eddigi vizsgálatok nem tárták fel a két nő halálának pontos okát, de mindkét áldozat számos sérülést szenvedett.

Simon Harding, a Scotland Yard emberölési ügyek és egyéb kiemelten súlyos bűncselekmények vizsgálatára szakosodott parancsnokságának főfelügyelője közölte, hogy a magyar áldozat hozzátartozóit a brit hatóságok tájékoztatták Sz. H. haláláról.

A Metropolitan Police közleménye szerint a Canning Townban lakó brit nő eltűnését 2018. május 10-én jelentették, a rendőrség azóta nyomozott az ügyében. A magyar nőről a Met közleménye szerint utoljára 2016 nyarán hallott a családja.

Fotót is közzétettek róla:

Szűcs Henriett magyar állampolgár volt, aki "több éve" Londonban élt

A házban, amelyben a nők holttestét megtalálták, a rendőrség szerint sokszor megfordultak szerhasználók, lakói pedig gyakran cserélődtek.

A nyomozók most azon dolgoznak, hogy minél átfogóbb képet kapjanak a két nő életéről, feltárják a kapcsolataikat, azt is igyekeznek megállapítani, hogy ismerték-e egymást.

Mihrican Mustafa

Forrás: MTI

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató