2024. április 26. - Ervin
EUR : 392.92
USD : 366.32
Időjárás ikon15°

A Liberálisok ma a Pride, “a sokszínűség” 50 éves évfordulóját ünneplik

Ma ötven éve, hogy a meleg közösség először állt ki közösen az egyenlő bánásmódért és azokért az alapvető jogokért, amelyek minden embert egyformán megilletnek – emlékeztetnek keddi közleményükben a Liberálisok. Kiemelik, a Liberálisok Bősz Anett országgyűlési képviselővel és Sermer Ádám főpolgármester-jelölttel együtt természetesen idén is részt vesznek a budapesti Pride-felvonuláson.

Közleményükben kifejtik, ötven évvel ezelőtt az LMBTQI-közösség egységesen szállt szembe a rendőri brutalitással, és lépett fel a melegeket ért folyamatos atrocitások ellen,

így jött létre a Pride, amely azóta is fáradhatatlanul küzd az egyenjogúságért és azért, hogy senkit se érhessen hátrányos megkülönböztetés a szexuális beállítottsága miatt.

Hozzáteszik,

1969. június 4-e arra emlékeztet minket: 50 év nem volt elég ahhoz, hogy mindenki számára egyértelmű legyen: sem származás, etnikai hovatartozás, sem bőrszín, sem szexuális irányultság nem lehet indok egyik embertársunk hátrányos megkülönböztetésére sem. Hosszú munka áll még előttünk, de folytatjuk a küzdelmet mindaddig, amíg az, hogy minden ember egyenlő, mindenki számára megkerülhetetlen alapvetés lesz.

Hangsúlyozták,

a Liberálisok Bősz Anett országgyűlési képviselővel és Sermer Ádám főpolgármester-jelölttel együtt természetesen idén is részt vesznek a budapesti Pride-felvonuláson.
[caption id="attachment_27250" align="alignnone" width="320"] Sermer Ádám[/caption]
Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató