2024. április 27. - Zita
EUR : 392.92
USD : 366.32
Időjárás ikon15°

Terrorveszély Spanyolországban: negyvenezer rendőrt vezényeltek ki az utcákra

Legmagasabb szintre helyezték a terrorkészültséget Spanyolországban, a turisták által leginkább látogatott helyekre küldték ki a rendőröket.

Itt a nyár, így egyre több turista keresi fel Spanyolországot, köztük több ezer brit. Az elmúlt években a terrortámadások (köztük a barcelonai terrortámadás, mikor is két éve augusztusban autóval hajtottak a tömegbe muszlim szélsőségesek, összesen 13 civil halálát okozva ezzel) nagy része a nyári hónapokban történt, így a spanyol hatóságok megemelték a terrorkészültség szintjét, ami azt jelenti, hogy fokozottan számítanak arra, hogy valahol valaki majd ártatlan emberéleteket akar kioltani.

A spanyol belügyminisztérium utasítása alapján a hatóságok most fokozott készültségben vannak: a turistalátványosságokhoz negyvenezer rendőrt vezényelnek ki országszerte, hogy így óvják a külföldieket és persze a spanyolokat is. A rendőrök leginkább a szállodák, strandok, éttermek és stadionok környékét ellenőrzik.

Nagy az esély arra, hogy a terroristák Spanyolországban csapnak le

– közölte a brit külügyminisztérium, majd hozzátették, hogy a spanyol hatóságok lépéseket tesznek annak érdekében, hogy megvédjék a turistákat.

Terroristák egy csoportja a múlt hónapban Barcelonát fenyegette meg, hogy nemsokára támadnak. Az al-Muntasir nevű dzsihadista csoport a közösségi csatornáin keresztül üzente meg, lecsapnak, a csatolt képen pedig az ikonikus Sagrada Familia katedrális volt látható.

Nyaranta rengeteg angol utazik Spanyolországba, hogy ott pihenjen és élvezzék a napsütést. Csak tavaly, a nyilvántartás szerint 13615 brit állampolgár üdült a mediterrán országban.

Forrás: 888.hu

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató